Ocomes

Akupunktur for restless legs syndrom


Spørsmål:

Har du noe informasjon om akupunktur blir brukt for restless legs syndrome?


Svar:

Restless legs syndrome er en sensorisk bevegelse lidelse. Personer med den ha spontane benbevegelser og ubehagelige opplevelser som nummenhet og prikking som oppstår kun ved hvile. Flytte rundt gjør symptomene forsvinner. Noen mennesker har mye bevegelse av bena under søvn. En mild form for restless legs syndrom er ganske vanlig, med estimater som 5% til 15% av befolkningen har noen symptomer.

Mesteparten av tiden, kan legene ikke finner en grunn til at noen utvikler restless legs syndrom. Imidlertid hender det av og til andre lidelser, så som jern-mangel, nyresykdom, og diabetes.

Personer med restless legs syndrom noen ganger søke behandling med akupunktur. Akupunktur er en gammel kinesisk medisin system.

Fordelene med akupunktur i behandling av restless legs syndrom er fortsatt uklare. En fersk gjennomgang av akupunktur av Cochrane Collaboration (del av Cochrane Database of Systematic Reviews 2008) sett på studier av akupunktur for å behandle restless legs syndrom. Det var bare to kliniske studier som oppfylte minste vitenskapelige standarder. Begge hadde noen mangler. Ingen signifikant bedring i restless legs syndrom symptomer ble funnet. Konklusjonen var at det ikke var tilstrekkelig bevis, og videre studier er nødvendig for å vite om akupunktur er en nyttig behandling for restless legs syndrom.