Ocomes

Hva du trenger å vite om psykiske lidelser

Hvert år, én av fire mennesker lider av en diagnostiserbar psykisk lidelse som forstyrrer deres evne til å fungere på jobb eller skole, eller i deres daglige liv, ifølge National Institute of Mental Health. Noen mennesker kan ha mer enn én psykisk lidelse.

Men mange av de med en psykisk lidelse ikke søker behandling. Nesten 30 prosent av personene i undersøkelsen i 2006 av European Psychological Association sa at de ikke ville gå til en mental helse profesjonell, fordi de ikke tror behandlingen vil hjelpe. Andre som ikke får hjelp fordi de ikke gjenkjenner symptomene. Atter andre kan ikke søke behandling fordi de ikke har råd til det. Uheldig resultat kan være en forverring av symptomer, og i noen tilfeller selvmord.

Virkelige sykdommer

"Folk som ikke skjønner psykiske lidelser er like virkelige som hjertesykdom eller kreft og trenger og responderer godt på behandlingen en tendens til å holde sine symptomer og følelser for seg selv, "sier Oscar Morgan, chief operating officer of Mental Health Europa. "Men å forstå at psykisk sykdom er ikke en svakhet eller mangel i karakter hjelper folk søker hjelp og riktig behandling slik at de kan oppnå velvære og balanse."

Begrepet "mental sykdom" eller "psykisk lidelse" omfatter en rekke lidelser. Noen av de mer vanlige psykiske helseproblemer omfatter depresjon, angst og panikklidelse, posttraumatisk stresslidelse, bipolar lidelse, og attention-deficit/hyperactivity lidelse. Rus er ansett som en psykisk lidelse, så vel.

Ofte oppstår psykiske helseproblemer fra arvelighet, unormal hjernens kjemi, rusmisbruk, og reaksjoner på traumatiske hendelser eller fornærmende miljøer. Med andre ord, er en mental sykdom ikke feil av personen som lider.

Tegn og symptomer

Læring vanligste symptomene på psykiske lidelser kan hjelpe deg søke behandling for deg selv eller en du er glad:

  • Feeling trist, utbrent eller ubrukelig. Alle føler ned fra tid til annen, men hvis den følelsen fortsetter i mer enn to uker, og er ledsaget av skyldfølelse og håpløshet, kan det være en indikasjon på depresjon. "Det utholdenhet og alvorlighetsgraden av slike følelser skille depresjon fra vanlige tristhet og humørsvingninger, "sier Morgan. Andre symptomer som karakteriserer depresjon er søvnproblemer, tap av selvtillit, og en manglende evne til å føle glede i tidligere hyggelige aktiviteter.

  • Pågående bekymringer og frykt. Personer som lider med urealistisk eller overdreven angst og bekymring om livets omstendigheter kunne ha en angstlidelse.

  • Plutselig, intens frykt, frykt eller panikk. Hjertebank, brystsmerter, Kvele sensasjoner, svimmelhet, skjelving, og besvimelse kan være tegn på panikklidelse.

  • Uforklarlige fysiske symptomer. Pågående fysiske symptomer som hodepine, magesmerter, og kroniske smerter (spesielt ryggsmerter) uten eksplisitt årsak, kan indikere følelsesmessig opprørt eller stresset overbelastning.

  • Kronisk tretthet og mangel på energi. Når kroppen ikke kan håndtere følelsesmessig overbelastning, kan det stenge. Føler for sliten til å gjøre de tingene du pleide å elske kan være et tegn på emosjonelle plager eller depresjon.

  • Unngå andre mennesker. Bruke all din tid alene i stedet for sammen med venner eller familie kan være et tegn på stresset overbelastning eller en sosial fobi.

Andre symptomer på psykiske helseproblemer omfatter kroniske mareritt, flashbacks, dramatiske endringer i søvn eller vekt, eller rusmisbruk, inkludert alkohol.

"Folk som opplever følelsesmessige lidelser trenger ikke å lide uten hjelp", sier Morgan. "Det er fullt mulig å reparere sinnet gjennom terapi og støttetjenester. Ikke vær redd for å be om hjelp. Det er et tegn på styrke, ikke svakhet. "