Ocomes

Alternative tilnærminger til felles smerte lindring

Gjennom årene har folk vendt seg til et bredt spekter av virkemidler for å takle frustrerende problemet med leddsmerter. Valgene er mange, fordi leddsmerter har eksistert i mange århundrer, og nesten alle kulturer har utviklet medisiner eller terapi for å behandle det. Mange av disse tiltakene mangler vitenskapelig støtte. Men så lenge de ikke er skadelig, er det ingen grunn til ikke å bruke tradisjonelle eller komplementær behandling som synes å bringe deg lindring. Noen få komplementær behandling har noen påvist effekt.

Akupunktur

Denne gamle kinesiske teknikken bruker slanke nåler for å stimulere punkter langs kroppens "energi meridianer" for å rette sykdomsfremkallende ubalanser. I språket av vestlig medisin, kan akupunktur virker ved å frigjøre endorfiner, naturlige morfinlignende kjemikalier i nervesystemet.

I 1997 konkluderte en National Institutes of Health konsensus panel at akupunktur er et akseptabelt alternativ eller supplement for behandling av mange typer smerter, herunder at av slitasjegikt. Siden da har en rekke studier som tilbys spesifikke for knær og hofter positive resultater. En studie 1999 indikerte at akupunktur kan være nyttig for patellofemoralt smertesyndrom, og en liten prøve i 2001 å se på mennesker med slitasjegikt i hoftene viste at akupunktur har hjulpet dem mer enn trening gjorde. En stor 2004 studie fant at personer med artrose som hadde akupunktur i seks måneder rapporterte mindre smerte og bedre funksjon enn folk som fikk narreakupunktur eller deltatt i en leddgikt utdanningsprogram. Men en meta-analyse publisert i 2007 i Annals of Internal Medicine hadde motstridende resultater. Mens akupunktur for slitasjegikt i kneet førte til betydelige forbedringer i smerte og funksjon sammenlignet med vanlig behandling eller å være på en venteliste for akupunktur, det gjorde ikke gi en betydelig fordel i forhold til en humbug prosedyre. Dette tyder på at noen av fordelene med akupunktur kan tilskrives en placebo effekt. Hvis du bestemmer deg for å prøve akupunktur, finne en sertifisert akupunktør.

For dette nesten smertefri behandling, er disponibel, steriliserte nåler presset forsiktig inn i huden for å lindre smerte.

Kosttilskudd

Jakten på vitaminer eller andre kosttilskudd for å lindre leddsmerter og gjenopprette brusk har vært en berg og dalbane av oppmuntrende, så nedslående studere resultatene. De to kosttilskudd beskriver her har vist noen lover, men har ikke vist seg å være konsekvent effektive.

Glukosamin og chondroitin sulfat. Glukosamin er et stoff som normalt finnes i både brusk og synovial væske, og chondroitin sulfat er en komponent av et protein som gir brusk elastisk. Det er ikke klart hvordan tilskudd av disse næringsstoffene kan fungere, men noen bevis tyder det reduserer smerte i noen mennesker med slitasjegikt. For eksempel, konkluderte en stor studie fra 2006 publisert i The New England Journal of Medicine at Glucosamine and chondroitin ikke redusere smerte effektivt over alt, men at kosttilskudd gjorde nytte en undergruppe av pasienter med moderat til alvorlig smerte. To tidligere treårige studier i Europa fant at personer med artrose tar glukosamin hadde signifikant mindre smerter og innsnevring av deres felles plass enn de som tok placebo.

Vanlige bivirkninger er tarm gass og myknet avføring. Chondroitin sulfate strukturelt ligner anticlotting stoffet heparin, hvis du tar blodfortynnende medisiner, forteller legen din og overvåke blod-koagulasjonstid. Pasienter med sulfa allergi bør også unngå å ta kosttilskudd som inneholder chondroitin sulfate. Fordi glukosamin kan forverre diabetes, se på blodsukkernivået nøye. Glukosamin er produsert fra kitin funnet i skall av krepsdyr, slik at folk med skalldyr allergi kan reagere på det.

Hyaluronsyre. Denne forbindelsen er funnet i mange typer kroppsvev, og er en viktig komponent i brusk. Selv om kosttilskudd og injeksjoner som inneholder hyaluronsyre blir noen ganger brukt for behandling av leddsmerter, er solid vitenskapelig dokumentasjon for bruken mangler.

Et ord av forsiktighet

Butikker og Internett-områder er fylt til randen med mange forskjellige kosttilskudd er ment å bidra til å lindre leddgikt smerte. I en undersøkelse, 30% av pasienter med artrose sier de har brukt et supplement til behandling av sin sykdom. Det er ikke overraskende: siden år 2000, har mer enn 800 merkevarer kosttilskudd rettet mot pasienter med slitasjegikt kommer på markedet. Hvis du vurderer å bruke et slikt supplement, forstår at det er ennå ikke nok vitenskapelig dokumentasjon som støtter påstandene om de fleste kosttilskudd.

Personer med leddsmerter trenger å utdanne seg og bli kloke forbrukere. Ikke kjøp inn noen behandling som lover en kur. Tenk i stedet for å håndtere sykdommen. Det finnes mange kosttilskudd å velge mellom, hvorav noen kan ha interaksjoner med medisiner du kan ta. Det betyr at det er viktig å informere legen din om eventuelle komplementære behandlingsformer du bruker.