Ocomes

Kneprotesekirurgi informasjon

Når et kne er så sterkt skadet av sykdom eller skade, kan en kunstig kneoperasjon vurderes. Under kneprotesekirurgi, er felles flater byttet ut eller erstattes med proteser. Nesten 600.000 kneoperasjon operasjoner utføres årlig i USA Den vanligste alderen for kneoperasjon er i alderen mellom 60 til 80 år gammel.

Hvem kan være en kandidat for kneoperasjon?

Anatomi av kneleddet

Den vanligste sykdommen som fører til at behovet for kneprotesekirurgi er slitasjegikt, en degenerativ, leddsykdom som rammer hovedsakelig middelaldrende og eldre voksne. Osteoartritt er karakterisert ved nedbrytningen av leddbrusk og tilstøtende ben i knærne. Andre former for artritt, slik som reumatoid artritt og artritt som forårsakes av en kne skade kan også føre til degenerering av kneleddet. I tillegg, frakturer, revet brusk, og / eller avrevne leddbånd også kan føre til irreversibel skade på kneleddet gjennom årene.

Beslutningen om å erstatte den smertefulle kne med en kunstig en er en felles beslutning mellom deg og legen din. Andre alternative behandlinger kan først bli brukt, inkludert støtte walking enheter og anti-inflammatoriske medisiner.

Hva skjer før operasjonen?

I tillegg til en komplett medisinsk historie, kan din lege utføre en fullstendig fysisk undersøkelse, inkludert røntgenbilder, for å sikre at du er i god helse før under operasjonen. I tillegg kan du også møte med en fysioterapeut for å diskutere rehabilitering etter operasjonen og gjennomgår blodprøver (eller andre tester).

Hvordan er en kne erstattet med en kunstig kne?

Selv om hver prosedyre varierer, generelt, kirurgi for å erstatte et kne vanligvis varer ca to timer. Etter at den ødelagte ben og brusk i kneet er fjernet, vil den ortopediske kirurg plassere nye kunstige kneet på plass.

De to vanligste typene av kneproteser brukes i erstatning surgeries er sementert protese og usementert protese. Noen ganger er en kombinasjon av de to typene anvendes for å erstatte et kne. Et kne-protesen er laget av metall med keramikk og / eller plast. Et sementert protese er festet til benet med en type epoksy. En usementert protesen festes til benet med en finmasket av hull på overflaten, for at benet til å vokse inn i den maske og legge naturlig til protesen.

Protesen (kunstig kne) består av de følgende tre komponenter:

  • Tibial komponent (for å erstatte toppen av tibia, eller skinnebenet)

  • Femoral komponent (for å erstatte de to femoral [lårbeinet] kondylene og patella groove)

  • Patellarkorreksjon komponent (for å erstatte den nedre overflaten av kneskålen som gnir mot lårbeinet)

Mens gjennomgår kirurgi, kan pasienten være under narkose eller våken med spinal eller epidural anestesi.

Etter operasjonen

Kneoperasjon operasjoner krever vanligvis en in-sykehus opphold på flere dager. Selv mens på sykehuset, begynner pasienten vanligvis fysioterapi øvelser for å begynne å gjenvinne bevegelsesutslag i kneet. Fysioterapi vil fortsette hjemme. Smertestillende medikamenter også vil bli administrert for å holde pasienten komfortabelt.

Snittet vil ha sting eller stifter som vil bli fjernet etter noen uker.