Ocomes

Prime ganger til trening

For å få eller holde seg i form, er den beste tiden å trene når du kan gjøre det konsekvent. Men det også er ideelle ganger for å trene som kan hjelpe deg å nå mer spesifikke mål, som å føle seg mer produktiv på jobb eller få en bedre natts søvn.

Hvis du noen gang har scoret et ettertraktet par sko på salgsprisen eller innløses i en aksje rett før prisen tok et dykk, vet du forskjellen god timing kan gjøre i din livskvalitet. Slik går det med fysisk aktivitet.

"Trene på bestemte tider av dagen kan hjelpe deg til å føle deg mer våken eller mer avslappet," sier Matthew Edlund, MD, forfatter av The Body Clock Advantage. "Få timingen riktig og mosjon kan også forbedre søvnen din eller hjelpe deg å gå ned i vekt."

Selvfølgelig kan utøve tid avhenge av alt fra arbeidsordning til når barna stå opp eller gå til sengs. Men hvis du har noen fleksibilitet i din rutine, foreslår Dr. Edlund disse målrettede ganger for fitness, som varierer avhengig av hva du ønsker å oppnå.

Morgen, middag

Den beste tiden å trene hvis du ønsker å bli mer produktiv er på morgenen eller ved lunsjtid. Trene før arbeid kan gjøre at du føler deg oppkvikket helt fra starten av dagen (uten koffein) og klar til å takle store oppgaver fra get-go.

"Vi våkner opp med en kald hjerne. Det tar de fleste om to timer hver morgen for å føle seg helt våken, "sier Dr. Edlund.

Ved å trene i morgen, vil du komme til det nivået av årvåkenhet raskere.

"Det er så enkelt som det faktum at trening øker kroppstemperaturen og blodtilførsel til hjernen," sier han.

Morgen trening er spesielt tankevekkende hvis du er en natt ugle eller du er søvnmangel, selv om det trolig ikke vil være hva du føler for å gjøre.

Tidlig ettermiddag

Noon til 14:00 er en annen topp tidsluke for fysisk aktivitet. "Når du trener til lunsj, vil du ikke få den vanlige ettermiddagsdukkert i årvåkenhet, og det samlede produktiviteten på jobb vil sannsynligvis øke," sier Dr. Edlund.

Det tar ikke mye å aktivere din ettermiddag og diffuse montering tretthet. Bare 30 minutter av noen form for trening på lunsj, som gåing, er sannsynligvis nok.

Etter måltid

Hvis du ønsker å gå ned i vekt, er den beste tiden å trene etter at du spiser. Etter et måltid, vil du ikke være i noen form for en stor treningsøkt, men det er en god tid til å gå i 10 til 15 minutter.

"Prøv fotfeste det tilbake til kontoret etter lunsj i stedet for å kjøre, eller ta en spasertur med familien hver kveld etter middag," sier Dr. Edlund.

Etter måltid aktivitet hjelpemidler fordøyelsen og hindrer økningen i glukose og insulin nivåer som kan tale overflødige kalorier blir lagret som fett i stedet brent som drivstoff, sier han. Det gir deg også en psykologisk insentiv til å holde orden på porsjonsstørrelser. "Du kan være mindre sannsynlighet for å overspise fordi du vet hvis du gjør det, vil du ikke føler for å gå," sier han.

Etter jobb

Den beste tiden å trene hvis du ønsker å slappe av eller sove bedre er på slutten av arbeidsdagen. Trene tre til fem timer før sengetid vil hjelpe deg å slappe av og sove bedre.

Det er en av de beste måtene å slappe av og fysisk fjerne eventuell spenning som kan ha bygget opp i løpet av dagen. Det skaper også en fysiologisk skille mellom arbeidsdagen og kvelden.

Og sikkert, trener på den tiden av dagen er bedre enn å sitte foran TV-en.

"Det er typisk å bruke mental utmattelse som en grunn til veg ut, "sier Dr. Edlund. "Men for å opp energinivået, er det mer effektivt å bekjempe mental utmattelse med fysisk aktivitet, og tidlig kveld er det perfekte tidspunktet å gjøre det. "