Ocomes

Oversikt kneprotesekirurgi

Kneoperasjon er et kirurgisk inngrep som erstatter en skadet kne med en kunstig felles, kalles en proteser.

Denne operasjonen er mest vanlig for folk i alderen 60 til 80.

Vanlige årsaker til kneprotesekirurgi

Artrose, en leddsykdom som fører til leddbrusk og tilstøtende bein å bryte ned, er den vanligste årsaken til kneprotesekirurgi. Det påvirker det meste middelaldrende og eldre voksne. Andre former for artritt, slik som reumatoid artritt og artritt som er resultatet av en kne-skade, kan også føre til svekkelse av kneleddet. Frakturer, revet brusk, og / eller avrevne leddbånd kan også føre til irreversibel skade på kneleddet gjennom årene.

Den medisinsk konsultasjon

Legen din vil hjelpe deg å avgjøre om kneprotesekirurgi er det beste alternativet for deg. Legen kan først anbefale alternative behandlinger, inkludert støtte walking enheter og anti-inflammatoriske medisiner. Dersom disse ikke hjelper lindre smerter, kan legen anbefale kirurgi.

Kunstig kneledd

Den kunstige kneet består av tre komponenter. Den tibial komponent erstatter toppen av skinnebenet. Femoral komponent erstatter en del av lårbeinet. Patellar komponent erstatter den nederste overflaten av kneskålen som gnir mot lårbeinet.

De to vanligste typene av kunstige kneledd brukes i erstatning kirurgi er sementert proteser og usementerte proteser. Noen ganger er en kombinasjon av de to typene anvendes. Et kne-protesen er laget av metall og plast. Et sementert protese er festet til benet med en type kirurgisk sement. En usementert protesen festes til benet med en finmasket av hull. Den gjenværende benet vokser rundt protesen og legger naturlig under healing prosessen.

Før operasjonen

Hvis det er anbefalt, vil legen din vurdere din medisinske historie og utføre en fullstendig fysisk undersøkelse, inkludert røntgenbilder, for å sikre at du er i god helse før under operasjonen. Du kan også møte med en fysioterapeut for å diskutere rehabilitering etter operasjonen.

Under operasjonen

Selv om hver prosedyre varierer, kirurgi for å erstatte et kne vanligvis varer ca to timer. Når kneet er skadet bein og brusk fjernes, vil kirurgen sette inn den nye kunstige kneet på plass.

Etter operasjonen

Kneoperasjon operasjoner vanligvis krever at du bo på sykehuset i flere dager. Mens på sykehuset, vil du vanligvis begynne fysioterapi øvelser for å begynne å gjenvinne bevegelsesutslag i kneet. Fysioterapi vil fortsette hjemme.

De fleste ser fremragende resultater etter kneprotesekirurgi. Det lindrer smerte for de fleste, og de fleste pasientene kan gå på egenhånd etter at de fullt igjen. Mest kunstig kneledd siste 10 til 15 årene. Noen kan vare så lenge som 20 år.