Ocomes

Spørsmål og svar om pacemakere og implanterbare defibrillatorer (ICD)

Må mobiltelefoner forstyrre pacemakere eller ICD?
Svaret på dette spørsmål er avhengig av typen av cellulær telefon som benyttes. Dagens pacemakere og ICD er konstruert for å tåle forstyrrelser fra analoge mobiltelefoner. Men i noen tilfeller kan det digitale mobiltelefoner forstyrre enhetene. Ifølge European Heart Association, er en gruppe av mobiltelefonen selskaper studere nyere mobiltelefoner med nye frekvenser og deres effekt på pacemakere. Den generelle anbefalingen er å unngå å plassere en mobiltelefon direkte over den implanterte enheten og holder mobiltelefonen mot øret på motsatt på siden av enheten.

Har pacemakere eller ICD må justeres med jevne mellomrom?
Noen enheter må kanskje justeres hvis en persons medisinsk sykdom eller endringer i livsstil. Det overveldende flertall av justeringer utføres invasivt ved hjelp av en enhet som kalles en programmerer, som er egentlig en veldig spesialisert datamaskin som kommuniserer med pacemaker ved hjelp av magnetiske signaler via en "tryllestav" eller sløyfe plassert over pacemakeren. Legen din vil instruere deg om planen for oppfølging besøk du bør holde basert på din sykdom og type enhet. I tillegg kan du delta i telefonisk vurdering av enheten med jevne mellomrom.

Når du bytter ut en pacemaker eller ICD, er ledningene også byttes? (Fører er selve ledningene som frakter de elektriske ladninger til områder av hjertet.)
Dersom de opprinnelige fører fungerer som de skal, i de fleste tilfeller, vil de bli stående på plass og reattached til den nye enheten.

Når må jeg bytte ut min pacemaker eller ICD?
De fleste enheter vil vare i 5 til 6 år, avhengig av bruken, hvoretter batteri-eller pulsgeneratoren må skiftes ut. Skifte en pacemaker generator kan gjøres på poliklinisk basis eller kan inkludere en overnatting på sykehuset.

Kan jeg reise med min pacemaker eller ICD?
Ja, kan du reise med fly med enheten og kjøre bil hvis klarert av legen din. Flyplasssikkerhets detektorer er generelt trygt, men la flyplassen sikkerhets ansatte vet du har en pacemaker / ICD og spør dem hva som er riktig screening prosedyre. Du bør være sikker på å alltid ha ID-kortet med deg uansett hvor du går. Personer med ICD kan ikke få lov til å kjøre med mindre klarert av sin lege.

Kan jeg trene med en pacemaker?
Ved å konsultere legen din, kan du være i stand til å nyte moderat trening med pacemaker eller ICD, inkludert husarbeid og hagearbeid.

Vil jeg føler pacemaker eller ICD?
I begynnelsen kan du føle vekten av enheten i brystet. Men over tid, de fleste blir vant til hvordan det føles. Pacemakeren generator er svært liten, omtrent på størrelse med to sølv dollar stablet oppå hverandre, og veier ca en unse eller mindre, avhengig av merke og modell av enheten. Hvis ICD sender et støt til hjertet eller "branner", den personen vil føle dette som et støt eller spark i brystet.