Ocomes

Hepatitt

Hepatitt fakta

Hepatitt er en betennelse i leveren, noe som resulterer i levercelleskade og ødeleggelse. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, i USA, anslagsvis 800 000 til 1,4 millioner mennesker har hepatitt B-infeksjoner. Lær mer om hepatitt ›

Symptomer på hepatitt

Kvalme er et svært vanlig symptom som ofte blir beskrevet som en følelse av kvalme eller wooziness, eller et behov for å kaste opp. Kvalme følger et bredt utvalg av milde til alvorlige infeksjoner, sykdommer, sykdommer og skader, og det forekommer i alle aldersgrupper og populasjoner.

Symptomer på kvalme kan være kortvarig og forsvinner hurtig, som i tilfelle av dårlig. Men symptomene kan også være langvarige eller gjenta seg over en periode på dager, uker og måneder, for eksempel kvalme indusert av migrene, kreft, pankreatitt, visse medisiner, eller kropps trauma.

Kvalme oppstår med andre symptomer som påvirker fordøyelsessystemet samt andre systemer i kroppen.

Lær mer om symptomer på hepatitt ›

Behandling av hepatitt

Husk: Ingen vaksine eller medisiner kan hindre spredning av HCV og hepatitt C. Det er opp til deg å holde andre trygge.

Det er sannsynlig at hepatitt C-virus (HCV) ble funnet ved rutinemessige leverfunksjonstester ble gjort på blodet eller etter at du har donert blod. Når hepatitt C er oppdaget, hjelper en medisinsk vurdering vurdere om du har en leversykdom. Du kan også ha en liten prøve (biopsi) tas fra leveren for å se om medisiner kan hjelpe.

For å bidra til å holde kroppen sterk og muligens lindre symptomene:

  • Unngå å stresse leveren. Ikke bruk alkohol og unødvendige medisiner-selv over-the-counter medisiner som paracetamol. Disse kan understreke leveren.

  • Spis et balansert kosthold. En diett lav på fett, høy i fiber, og full av frisk frukt og grønnsaker hjelper deg å opprettholde din helse.

  • Ta foreskrevet medisiner. For å hjelpe leveren din fungerer bedre, kan du bli gitt injeksjoner av et medikament som kalles alfa interferon tre ganger i uken i 6-12 måneder. I de fleste tilfeller vil du også bli gitt ribavirin (et antivirale medisiner) for å ta muntlig to ganger om dagen. Legen din kan snakke med deg om mulige bivirkninger av behandling med disse medikamentene.

Lær mer om behandling for hepatitt ›

Å leve med hepatitt

Preteen år er en tid da unge mennesker eksperimentere med nye ting og begynne å utøve sin uavhengighet. For disse grunner, er det svært viktig for barnet ditt å bli vaksinert mot hepatitt B. Hepatitt B-virus (HBV) er spredt gjennom å ha sex med en infisert person uten å bruke kondom, og ved å dele forurensede nåler. Det også spres gjennom tilfeldige nålestikk, påvirker helsearbeidere, eller fra en smittet mor til hennes baby under fødselen.

Hepatitt B er en meget smittsom, seksuelt overførbare sykdommer forårsaket av et virus som angriper leveren og medføre livslang leverinfeksjon, cirrhose (arrdannelse) i leveren, leverkreft, og død. I Europa, er HBV ansvarlig for anslagsvis 2000 til 5000 dødsfall hvert år. Folk i alle aldre kan bli smittet med HBV. En person som ikke er immun mot HBV kan bli smittet ved å komme i kontakt med en liten mengde blod eller kroppsvæsker fra en smittet person.

Lær mer om å leve med hepatitt ›