Ocomes

Når barn med bipolar lidelse vokse opp

Studien rapporterer at symptomene vedvarer inn i voksen alder, og rusmisbruk er vanlig.

Barndommen bipolar lidelse er fortsatt en av de mest kontroversielle diagnoser i psykiatrien. En statlig finansiert studie ikke svare på alle spørsmålene, men gir bevis for at når sykdommen oppstår hos barn, tilbakefall er vanlig, og konsekvensene kan være alvorlige.

Den fenomenologi og Course of Pediatric Bipolar Disorders studien, som er finansiert av National Institute of Mental Health (NIMH) og fortsatt pågår, innrullert 115 barn, i alderen 7 til 16, mellom 1995 og 1998. Alle møtte kriteriene for bipolar lidelse type 1 som definert av Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, Fourth Edition (DSM-IV).

I resultatene er publisert i oktober 2008, Dr. Barbara Geller og kolleger ved i St. Louis Washington University rapportert sine funn om symptomer, sykdommens alvorlighetsgrad, og co-forekommende medisinske lidelser i 54 barn - halvparten av de som fullfører vurderinger på alle oppfølgingsbesøk - som var den første til å nå 18 år. Forskerne konkluderte med at 44% av pasientene fortsetter å oppleve maniske episoder i voksen alder, mens 35% utvikle rusmiddelproblemer.