Ocomes

I korte trekk: studie antyder bipolar lidelse er overdiagnostisert

Forskere ved Warren Alpert Medical School of Brown University har konkludert med at mer enn halvparten av bipolare diagnoser kan være galt.

Rapporten er en av de nyeste fra Rhode Island metoder for å forbedre Diagnostic Assessment and Services (MIDAS)-prosjektet, et samarbeid mellom akademiske forskere og et samfunn basert poliklinisk psykiatrisk praksis. Forskerne har intervjuet 700 psykiatriske polikliniske pasienter, ved hjelp av et omfattende diagnostisk verktøy, Structured Clinical Interview for DSM Disorders (SCID). Deltakerne gjennomførte også et selv-administrert spørreskjema som spurte om de noen gang hadde blitt diagnostisert som bipolar eller manisk depressiv.

Blant de polikliniske pasienter, 145 angitt på spørreskjemaet at de hadde vært tidligere diagnostisert som bipolar. Men diagnosen bare 63 av disse pasientene som bipolar basert på svar gitt i løpet av SCID forskerne.

The Brown forskere spekulerer i at klinikere som er usikker på om en pasient har bipolar lidelse kan diagnostisere det fordi de føler seg mer komfortabel behandling av det enn andre psykiatriske sykdommer. Eller de kan tilskrive uro, søvnløshet, og racing tanker til bipolar lidelse snarere enn til en mulig alternativ, store depresjoner. Forskerne teoretisere videre at denne behandlingen skjevhet kan bli forsterket av den aggressive markedsføring av legemidler av farmasøytiske selskaper.

De konkluderer med at den beste måten å sikre en nøyaktig diagnose er å bruke en standardisert, validert metode som SCID.

Zimmerman M, et al. "Er Bipolar lidelse overdiagnosed? "Journal of Clinical Psychiatry (6 mai 2008): Elektronisk publisering i forkant av print.