Ocomes

Spør legen: barn med høy feber

Spørsmål:

Min åtte år gamle datter har en høy feber, og jeg ønsker å gi henne noe å redusere feber, men hun kaster opp også. Er det noe du kan foreslå?

Svar:

Hver gang et barn har høy feber (mer enn 102 grader Fahrenheit eller 39 grader Celsius) er det en god idé å sjekke inn med legen din kontor. Høy feber og oppkast bør alltid spørre en oppfordring til legekontoret.

Mens de fleste feber hos barn er forårsaket av virus, og ikke nødvendigvis trenger legehjelp, vil barnets lege eller sykepleier ønsker å stille noen flere spørsmål for å se om legehjelp ville være en god idé.

Ibuprofen og paracetamol er begge flinke til å få ned feber. Begge kommer i flytende og piller (inkludert tygge piller); bare paracetamol kommer i en stikkpille som kan settes inne i endetarmen.

For å hjelpe feber når et barn har kvalme eller oppkast, I vanligvis anbefalt en av de for-munnpreparater først, med en liten mengde vann. Vær oppmerksom på at ibuprofen kan forårsake mage irritasjon hos noen barn - så hvis det er en magesmerter sammen med oppkast, kan paracetamol være bedre innsats. Hvis medisinen kommer rett opp igjen, kan du prøve en rektal stikkpille. Hvis det ikke er noen oppkast i 30 minutter etter at barnet tar medisiner, er det en rimelig sjanse for at i det minste noe av den er blitt absorbert.

Når du bruker over-the-counter produktet, lese paknings instruksjonene nøye for doseringsanvisningen. Dosering er vanligvis basert på barnets vekt. Bruk dosering som passer best til ditt barns vekt, ikke alder.

Hvis du har noen spørsmål, hvis feberen fortsatt ikke kommer ned, eller oppkast fortsetter, ringe legen din igjen.