Ocomes

Forstå tenårene depresjon

Legevitenskapen gang trodde depresjon påvirket bare voksne. Risikoen for at sykdommen kan begynner i barndommen eller tidlig i tenårene, imidlertid, og øker jevnt gjennom midten av 20-årene. Så mange som én av ti unge mennesker vil ha opplevd en episode av depresjon ved slutten av hans eller hennes tenårene.

" Depresjon hos barn, tenåringer og unge voksne er mye mer enn en fase, "sier Sue Maisch, MSW, en familieterapeut i Glenwood Springs, Colorado" Det er en reell sykdom som kan forstyrre dagliglivet, føre til selvmordstanker og oppførsel, og gå videre for å påvirke en person gjennom hele livet. "

Hva er depresjon?

Vi har alle tider når vi føler ned eller trist. Depresjon er en følelse av tristhet, fortvilelse eller håpløs som ikke går bort. I noen med depresjon, kan denne følelsen vare i uker eller måneder, og forstyrrer personens evne til å delta i daglige aktiviteter. Depresjon påvirker humør, outlook, tanker og atferd. Det kan også føre til tretthet, irritabilitet, tap av matlyst, hodepine og søvnløshet.

Personer med depresjon ofte ser verden i et negativt lys. De ofte er altfor kritiske til seg selv, og føler seg verdiløs og uelsket. De kan føle seg overveldet av små problemer resten av oss tar på strak arm. De lyst til å gi opp. De trekker bort fra folk og slippe ut av aktiviteter, men dette vil isolere dem og gjør dem føler seg verre.

Depresjon er årsaker

Tenåringer kan møte mange vanskeligheter de er dårlig rustet til å håndtere følelsesmessig: skilsmisse, lærevansker, og overgrep og omsorgssvikt, for å nevne noen. Av natur, de føler seg maktesløse mot disse situasjonene, og effektene kan være med dem godt inn i voksenlivet.

Selv en tenåring som ikke står overfor noen av disse utfordringene kan være deprimert. En arvelig tendens til depresjon også kan forårsake problemet.

Depresjon går i familier, men ikke alle med en deprimert familiemedlem blir deprimert. Personer med ingen familiehistorie med depresjon også kan ha en depresjon. Foruten livshendelser og familiens historie, andre faktorer som spiller en rolle i å forårsake depresjon omfatter sosialt miljø, medisinske sykdommer og negative tankemønstre.

For tenåringer, kan en stressende hjemmemiljø, eller nabolaget fattigdom og vold føre til depresjon. Andre mulige triggere for ungdoms depresjon omfatter lærevansker som gjør akademisk suksess vanskelige, hormonelle endringer som påvirker humøret, og fysisk sykdom. Narkotika og alkohol misbruk kan også påvirke humør og føre til depresjon.

Tegn på depresjon

Å gjenkjenne en deprimert tenåring, må du kjenne symptomene.

Dette er varsels tegn på depresjon:

 • Føler dyp tristhet eller håpløshet.

 • Mangel på energi.

 • Tap av glede eller interesse for aktiviteter som en gang opphisset tenåringer.

 • Angst og panikk.

 • Uro, bekymring og irritabilitet. Den teen kan gruble eller piske ut i sinne på grunn av nød han eller hun føler seg.

 • Vanskeligheter med å organisere, konsentrere seg eller huske.

 • Negative syn på livet og verden.

 • Føler verdiløs og skyldig. Den teen kan føle dum, stygg eller dårlig.

 • Drastiske endringer i appetitt eller vekt.

 • Vanskeligheter med å sovne og forbli sovende eller sover for mye.

 • Treghet. En deprimert tenåring ofte snakker, reagerer og går tregere enn andre tenåringer.

 • Unngå og trekke seg tilbake fra venner og familie.

 • Rastløshet. Den uro forårsaket av depresjon kan føre til atferd som å fikle eller handle opp i klassen.

 • Selvskading og selvmordstanker.

Få hjelp

Depresjon er en av de mest vanlige av alle psykiske problemer. Den gode nyheten er at det er også en av de mest behandles sykdommer. Unge mennesker med depresjon og deres familier og venner ofte ikke vet hvordan å få øye på problemet eller hvor du skal søke hjelp.

Søk profesjonell hjelp hvis du mistenker at din tenåring lider av depresjon, og velge en terapeut som spesialiserer seg på behandling av tenåringer. Finn en annen rådgiver hvis den du besøker gjør din sønn eller datter føler uvel eller ikke synes å forstå ungdoms behov.

"En terapeut som er for formell eller ikke kan etablere god rapport med barn vil gjøre barnet ditt mer engstelig," sier Ms Maisch. "Hvis mulig, få en anbefaling fra fastlegen din, en rådgiver på skolen eller en venn."

Avhengig av alvorlighetsgraden av tenåringens depresjon og dens årsaker, kan terapeuten foreslå enten samtaleterapi eller medisiner, eller begge deler.

"Vanligvis en kombinasjon av begge vil få de beste resultatene," sier Ms Maisch. "En antidepressiva hjelper korrigere kjemisk ubalanse i hjernen, slik at barnet begynner å føle seg bedre. Men de negative tankemønstre som fører til depresjon kan fortsatt gjenstår, og behandlingen vil bidra til å endre disse mønstrene, slik at barnet bedre kan takle de stressfaktorer i livet som bidrar til depresjon. "

The Food and Drug Administration utstedt en advarsel i september 2004 at antidepressiva ikke bare føre til at noen barn og ungdom til å bli suicidal, men som har mest også unnlatt å kurere sin depresjon. Barn og tenåringer som tar antidepressiva er dobbelt så sannsynlig som de som er gitt placebo å bli suicidal. Likevel er den generelle risikoen for selvmord lav. Hvis 100 pasienter er gitt narkotika, to eller tre flere vil bli suicidal enn ville ha hatt de fått placebo.