Ocomes

Hjerteslag: atrieflimmer og blodtrykk

Atrieflimmer er en rask, uregelmessig rytme i atriene, de to øverste hjertekamrene. Det kan føre til symptomer som kortpustethet og tretthet. Det kan også føre til hjerneslag. Det er fordi de ineffektive sammentrekninger i atriene har problemer med å skyve blod ned i ventriklene. Dette gjør at blodet å somle inne i atriene, som setter scenen for dannelsen av hjerneslag-forårsaker blodpropper. Tar warfarin (Coumadin, Jantoven, generisk) eller annen blodfortynnende for å hindre blodpropp er en hjørnestein i behandling av atrieflimmer.

Blodtrykkskontroll bør også være i hjertet av hjerneslag forebyggende innsats. I en stor internasjonal studie blant personer med type 2 diabetes, Utbetalingen for aggressiv blodtrykkskontroll var større for personer med atrieflimmer - i form av færre dødsfall fra hjerneslag og andre hjerte årsaker - enn det var blant de uten dette problemet (European Heart Journal, publisert online 11. mars 2009).

Selv om det beste diett for å kontrollere blodtrykket hos personer med atrieflimmer er fortsatt under etterforskning, bør medikamenter trolig inkludere en vanndrivende og en ACE-hemmer eller angiotensin-reseptorblokker. Personer med diabetes eller nyresykdom bør satse på en blodtrykket under 130/80, målet for alle andre er under 140/90.

Fordelene med god blodtrykkskontroll er ikke begrenset til mennesker med diabetes og atrial fibrillasjon. Et sunt blodtrykk er en velsignelse for alle. Har din kontrolleres ofte. Snakk med din lege om hva du skal gjøre hvis trykket er høyt.