Ocomes

Behandling ungdoms acne

Det er et faktum i tenårings liv: Når puberteten treff, akne ofte gjør, også.

Omtrent hver tenåring vil finne minst en blackhead eller Whitehead på hans eller hennes hud ved 17 år, og noen tenåringer vil utvikle mer alvorlig akne, som kan forlate arrdannelse hvis den ikke behandles.

Forbryterne av akne, sier ekspertene, er arvelighet og hormoner. I puberteten, talg eller oljekjertlene rundt hårsekkene på huden forstørre. Oljeproduksjonen øker også. Deretter kanalene rundt hårsekkene blir tilstoppet, og en Whitehead eller blackhead-kalt en comedo-resultater. Hvis en blackhead eller Whitehead blir betent, utvikler en hevet, rød kvise.

"Komedoner, eller" kviser, «typisk dannes på sentrale ansiktet området, og kan være det første tegn på pubertet," sier Patricia J. Hicks, MD, en barnelege i Dallas.

De fleste tilfeller av kviser, hudormer eller white vil rydde opp raskt, men for noen, kan akne forårsake ekstremt smertefulle, cystlike lesjoner. Akne kan fortsette i 10 år, men forsvinner vanligvis når en person når hans eller hennes tidlige 20-årene. For noen kan imidlertid akne fortsette langt inn i voksenlivet.

Bestemme hvilken type akne lesjoner en tenåring har er det første skrittet i å regissere behandling. Det er fire vanlige typer:

Blackheads (eller åpne komedoner)

Disse er forårsaket av porene tilstoppet av rusk på hudoverflaten. Blackheads vanligvis dukker opp i ansiktet, nese og panne og på halsen, brystet og ryggen. (Blackheads har en svart senter. Den svarte fargen på en blackhead er ikke forårsaket av smuss, men av celler og olje i hårsekken som er oksidert av oksygen i luften.) Tenåringer kan noen ganger åpne tilstoppede porer ved å bruke en benzoyl peroxide gel påføres sparsomt 06:56 ganger i uken. Hvis dette ikke hjelper etter et par måneder, og legen din kan forskrive en annen medisin. Tenåringer bør også forsiktig rense huden to ganger om dagen. Jenter som bruker sminke bør bruke ansiktsprodukter som ikke vil oppmuntre hudormer å danne. (Disse produktene kalles noncomedogenic.)

Whiteheads (eller lukkede komedoner)

Når en plugget hårsekken forblir under huden, en liten hvit kul eller Whitehead resultater. Det kan noen ganger bli behandlet med over-the-counter benzoylperoksid krem ​​eller med reseptbelagte medikamenter.

Papler og pustler

Papler er små støt på huden som er betent. Pustler (kviser) er papler som er fylt med puss. Aktuelle medisiner som benzoylperoksid eller tretinoin (foreskrevet medisin) kan ofte hjelpe. En muntlig antibiotika eller resept krem ​​kan være nødvendig.

Cyster eller knuter

Disse er dypere, smertefulle lesjoner som oppstår når infeksjon i talgkjertel fører til at kjertelen og området rundt det for å bli forvrengt som infeksjonen sprer seg under hudoverflaten. En oral antibiotika eller andre medisiner som akne Accutane er ofte nødvendig å behandle disse typer lesjoner å forhindre arrdannelse

Hudpleie og behandling

Et knutepunkt for god hudpleie omfatter grundig, men skånsom rensing minst to ganger daglig. Kraftig skrubbing vil irritere huden, noe som gjør acne verre. Vær oppmerksom på at produkter som inneholder alkohol eller andre astringents eller sterke vaskemidler kan irritere huden og constrict porene, ofte gjør acne verre. Din tenåringen bør bruke en oljefri solkrem når du er utendørs.

Av og til, knuter eller dype støt av akne vedvarer. Om lag 40 prosent av tenåringer utvikle alvorlige nok tilfeller av akne til å rettferdiggjøre en lege oppmerksomhet. Deretter kan aktuelle antibiotika forskrives. Oral antibiotika, eller andre akne medisiner som Accutane, er noen ganger nødvendig, men du bør snakke med barnets lege om risiko og fordeler før du bruker dem.

Tips å ta vare på acne

  • Hold alle hudområder som er utsatt for akne veldig rent. Bruk såpe og mye vann, klapp områder tørr, ikke gni huden.

  • Unngå å vaske akne utsatt områder med veldig varmt eller veldig kaldt vann. Lunkent vann er best for ikke å forverre hudsykdommer.

  • Ikke dekk akne med plaster eller tettsittende klær.