Ocomes

EKG oppfordret før du gir ADHD-medisiner

Barn bør testes for hjerteproblemer før de blir behandlet med medisiner som Ritalin, European Heart Association (AHA) sier. Den nye veiledningen gjelder barn med oppmerksomhet Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Legemidler som brukes til å behandle ADHD kan øke blodtrykket. De kan også fremskynde hjertet. I noen med en hjertesykdom, kan dette føre til at hjertet til å stoppe. AHA sier barna skal ha en eksamen og et elektrokardiogram før stoffene er foreskrevet. The Associated Press skrev om uttalelsen 22. april. Den ble publisert i tidsskriftet Circulation.

Hva er legens reaksjon?

The European Heart Association (AHA) anbefaler nå at barn og ungdom skal skjermes for hjerteproblemer etter at de har blitt diagnostisert med oppmerksomhet-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Hvis mulig, bør dette skje før et sentralstimulerende medisin er foreskrevet, sier AHA.

Hvordan komme? AHA har oppdatert sine retningslinjer for pediatriske pasienter med ADHD på grunn av nye bekymringer. Stimulerende medisiner kan vise seg å være mer risikofylt i barn med underliggende hjerteproblemer. Disse problemer er ikke alltid kjent før en pasient begynner å bruke disse medisiner.

Flere og flere barn og tenåringer blir diagnostisert med og behandlet for ADHD. I 2004, amerikanske leger forskrevet sentralstimulerende medisiner for 2,5 millioner barn. I tillegg til deres effekter på atferd, har sentralstimulerende kjent effekter på barnas hjerter. De øker blodtrykket og hjertefrekvensen. Vanligvis ikke dette påvirke barnas helse.

Mellom 1999 og 2004, var det 19 rapporterte tilfeller av plutselig hjertedød i barn som tar sentralstimulerende medisiner for ADHD. En annen 26 barn hadde ikke-dødelig, men svært viktige, kardiovaskulære hendelser. Disse inkluderte slag, hjertestans og rask hjerterytme.

Disse tallene kan virke små sammenlignet med det totale antallet pasienter som tar medisin for ADHD. Men inntil vi har mer data, er det fornuftig å være på den sikre siden.

Hvilke endringer kan jeg gjøre nå?

  1. Kjenn ditt barns (og din families) medisinsk historie. Hold orden på alle helseproblemer. Snakk med folk i din familie om sine sykdommer og medisinske sykdommer. Spør dem om familiemedlemmer som har dødd i det siste. Medisinske problemer ofte kjøre i familier. Det hjelper å vite om du eller dine barn er på noen spesiell risiko.

  2. Etablere en medisinsk hjem. Form en langvarig forhold med en helsepersonell. Dette kan bidra til at barnet får best mulig omsorg over tid. Hvis du flytter, må du kontrollere alle familiens medisinske poster er sendt til din nye leger. Denne informasjonen gjør at barnets ny lege for å holde oversikt over eventuelle problemer.

  3. Hvis barnet ditt har ADHD, snakke med hans eller hennes lege om hjertet helse og screening. Fortell legen din om eventuelle problemer du har. Hvis barnet ditt har hjerteproblemer, la legen vite med en gang. Eksempler kan være en rask hjerterytme (hjertebank) eller besvimelse. Også fortelle legen om det er en familiehistorie med plutselig hjertedød. Et elektrokardio gram (EKG) ville være en verdifull screening test nå, selv om barnet ditt har vært på sentralstimulerende midler for en stund.

Dette er hva du kan forvente under et kontor besøk om bruk av sentralstimulerende medisiner:

  • En sykehistorie review - Dette vil inkludere eventuelle slektninger som opplevde plutselig hjertedød og eventuelle symptomer hos barnet ditt som kan foreslå et hjerteproblem. I tillegg vil legen vurdere barnets medisinske poster for å være sikker på at hjerterytmen og blodtrykket har vært normal. Han eller hun vil ta opp navnene på alle reseptbelagte og over-the counter narkotika barnet ditt tar.

  • En fysisk eksamen - Legen vil sjekke ditt barns hjerte, inkludert hjertefrekvens og blodtrykk. Legen vil også se etter noen av funksjonene i Marfans syndrom. Dette er en bindevevssykdom som kan føre til alvorlige hjerteproblemer.

  • Et elektrokardiogram (EKG) for å finne hjerte abnormiteter - Et EKG er en smertefri, risiko-fri prosedyre. Elektrodene er plassert på armer, ben og bryst for å måle hjertets elektriske aktivitet.

Hvis et hjerteproblem er lagt merke til, vil legen avgjøre om det fortsatt er trygt å forskrive et stimulerende medisin. AHA anbefaler nå oppfølging omsorg med en pediatrisk hjertespesialist (kardiolog) for disse barna.

Hva kan jeg forvente å se mot fremtiden?

Akkurat nå, vet vi ikke sikkert hva den egentlige prisen for plutselig hjertedød er blant barn som tar sentralstimulerende midler.

I fremtiden vil det trolig være et nasjonalt register for å holde oversikt over tilfeller av plutselig hjertedød. Dette vil hjelpe leger til å vite mer om:

  • Risikoen ved bruk av sentralstimulerende legemidler hos barn og tenåringer med ADHD

  • Hvor effektivt det er å bruke universell screening og EKG-testing