Ocomes

Typer av allergi behandlinger

Nysing, tett nese, og vassen, kløende øyne-høres kjent ut? Det er irriterende når innendørs eller utendørs allergi dukker opp. Hvis allergisymptomer er intruding på livet ditt bør du oppsøke lege. Legen vil gjøre en behandlingsplan som starter med å unngå stoffer (allergener) som utløser symptomene dine. Hvis dette ikke er nok kan du også trenge en eller flere av de utal av allergi medisiner på markedet i dag.

Saline nese vasker og sprayer

Saline nese vasker og spray er milde saltvannsløsninger som er tilgjengelig over disk (OTC) uten resept. De skyller ut nese allergener og bryte opp lunger. Hvis din allergi symptomene er milde og ikke forekommer ofte, kan disse produktene være alt du trenger.

Antihistaminer

Antihistaminer lindrer kløe, nysing, elveblest, og irriterte øyne. Det finnes mange typer av antihistaminer som er tilgjengelig i en rekke former. Du kan kjøpe mange OTC, men noen krever en resept (RX). Snakk med din lege eller apotek om hvilke produkter som er rett for dine symptomer.

Antihistaminer kommer i følgende former:

  • Piller og væsker. OTC eksempler inkluderer cetirizin (Zyrtec), loratadin (Alavert, Claritin), og difenhydramin ( Benadryl ).

RX eksempler er desloratadin (Clarinex) og levocetirizine (Xyzal).

  • Reseptbelagte nesespray, inkludert azelastine (Astelin, Astepro) og olopatadin (Patanase)

  • Øyedråper. OTC eksempler er ketotifen (alaway, Zaditor) og pheniramine kombinert med naphazoline (Naphcon-A, Opcon-A, visine-A). Naphazoline er en rødhet redusering.

RX øyedråper eksempler inkluderer emedastins (Emadine) og olopatadin (pataday, patanol).

Decongestants

Decongestants lette nese og bihuler lunger, tett nese, kløende eller røde øyne, og sinus hodepine. De er også tilgjengelig i en rekke former, både OTC og RX. Igjen, snakk med din lege eller farmasøyt om skjemaet du trenger.

Decongestants er tilgjengelig på følgende måte:

  • Piller og væsker. OTC eksempler er fenylefrin (Sudafed-PE og andre) og pseudoefedrin (Sudafed og andre). På grunn av sitt potensial for misbruk, er pseudoefedrin begrenset til RX-status i noen få stater. I andre stater, må det kjøpes direkte fra apoteket.

  • OTC nesespray. Vanligste er oksymetazolin (afrin) og fenylefrin (Neo-Synephrine).

  • Øyedråper, inkludert OTC produkter naphazoline (Clear Eyes og andre) og tetrahydrozoline (visine og andre)

Kortikosteroider

Kortikosteroider reduserer betennelse og kroppens immunforsvar, noe som i sin tur lindrer mange allergisymptomer.

Kortikosteroider kommer i mange former, inkludert:

  • Resept nesespray som flutikason (Flonase) og Mometasone (Nasonex)

  • Reseptbelagte øyedråper, inkludert deksametason (Maxidex), og prednisolon (Pred Forte, Pred Mild)

  • Aktuell kremer og salver for utslett. De er tilgjengelige både OTC og RX. Hydrokortison (Cortaid og andre) er et OTC-versjon. Det er også resept-styrke versjoner av hydrokortison og andre som triamcinolon (Kenalog).

  • Reseptbelagte inhalatorer, for eksempel budesonid (Pulmicort) og flutikasonpropionat (Flovent)

Montelukast (Singulair) og cromolyn (NasalCrom)

Montelukast er en leukotriene modifier som lindrer mange allergisymptomer. Leger ofte foreskrive det for allergi og allergi-indusert astma. Den blokkerer leukotrien, som er et stoff i kroppen som forårsaker betennelse.

Cromolyn er en lignende medisin kalt en mast celle stabilisator. Det hindrer kroppen i å slippe ut en rekke stoffer som forårsaker betennelse. Den er tilgjengelig OTC som en nesespray for å behandle nasal allergi.

Allergivaksinering (immunterapi)

Allergivaksinering eller dråper, kalt immunterapi, behandle alvorlige allergier eller allergier som ikke kontrolleres med andre medisiner. Immunterapi er gitt som injeksjoner eller dråper som oppløses under tungen. Det utsetter sakte deg til små, men økende mengder av allergener inntil kroppen din utvikler en toleranse for din allergi triggere.

Over-the-counter allergi medisiner: poeng å vurdere

Det kan være forvirrende å velge riktig allergi behandling fra en midtgangen fullpakket med mange allergi medisiner. Mange produkter inneholder to eller flere medisiner og alle allergi medisiner kan ha bivirkninger. Noen legemidler er ikke trygt for barn eller for personer med visse sykdommer, som for eksempel glaukom, høyt blodtrykk, astma, eller nyresykdom. Å plukke den sikreste og mest effektive behandlingen for deg eller barnet ditt, sjekk med din lege eller apotek først og les alltid merkingen.