Ocomes

Tyreoidfunksjonstester

Hva er Tyreoidfunksjonstester?

Thyroid funksjonstester er vanlige prosedyrer utført for å finne ut hvor godt skjoldbruskkjertelen fungerer. Noen av de mest vanlige Tyreoidfunksjonstester omfatter følgende:

  • Blodprøver. Å måle nivået av thyroid-stimulerende hormon (TSH) i blodet som bidrar til å bestemme i skjoldbruskkjertelen. Høye nivåer av hormonet indikerer en aktiv skjoldbruskkjertel. I tillegg, kan en blodprøve måle nivåer av hormoner tyroksin (T4) og trijodtyronin (T3), og for å måle et protein kalt thyroxin-bindende globulin.

  • Ultralyd eksamen i skjoldbruskkjertelen. For å oppdage tegn til vekst og andre uregelmessigheter. (En ultralydundersøkelse er en diagnostisk teknikk som bruker høyfrekvente lydbølger for å skape et bilde av indre organer.)

  • Thyroid skanner ved hjelp av radioaktivt jod eller technetium (en radioaktiv metallisk grunnstoff). For å avdekke eventuelle fysiske abnormiteter i skjoldbruskkjertelen.

  • Funksjonell stimulering tester. Tester som hjelper skille om problemet ligger med hypofysen, hypothalamus, eller skjoldbruskkjertelen. En slik test omfatter injisering av thyrotropin-frigjørende hormon (produsert av hypothalamus) og måling av hypofysen respons.