Ocomes

Trøske

Hva er trøske?

Oral trost er en infeksjon i munnen forårsaket av en sopp mikroorganisme som heter Candida albicans. Trøske er også kjent som oral candida og en soppinfeksjon av munnen. Oral trost er mest vanlig hos spedbarn og er vanligvis ikke en alvorlig sykdom hos friske voksne eller spedbarn. Men det kan være ubehagelig og fører til vanskeligheter med amming hvis den ikke løser, eller ikke behandlet.

Candida albicans bor normalt i munnen i en viss balanse med andre mikroorganismer, slik som bakterier. Imidlertid kan noen faktorer eller sykdommer føre til en overvekst av Candida albicans. Disse inkluderer tar antibiotika og har nedsatt immunforsvar.

Candida albicans kan også føre til en gjær-eller trost infeksjon i vagina. Venstre ubehandlet, kan et barns munn bli utsatt for og kontrakt candida-infeksjon i løpet av vaginal fødselsprosessen. Candida albicans kan også forårsake en infeksjon i en kvinnes brystvorter, som deretter kan overføres til et barns munn under amming.

Oral trost er behandles hos generelt friske mennesker. Imidlertid er trøske mer sannsynlig til å skje, og kan være vanskeligere å behandle hos personer med svekket immunforsvar på grunn av slike sykdommer som HIV / AIDS, diabetes, eller ta steroid medisiner eller kjemoterapi. I disse tilfellene kan komplikasjoner av trøske bli livstruende.

Gjentakende trøske infeksjoner kan også være et symptom på en alvorlig, udiagnostisert underliggende sykdom, som for eksempel HIV / AIDS eller diabetes. Oppsøk rask medisinsk behandling for gjentakende trøske infeksjoner.

SYMPTOMER

Hva er symptomene på trøske?

De klassiske symptomene på trøske er gul-hvit usammenhengende lesjoner i munnen, i halsen, og / eller på tungen. Forandringene er hevet og kan vises som hvite streker. Flekkene kan bli sår, rå og smertefull nok til at det er vanskelig å spise og svelge.... Les mer om trøske symptomer

ÅRSAKER

Hva forårsaker trøske?

Trøske er en infeksjon forårsaket av et sopp-mikroorganisme som kalles Candida albicans. Candida albicans kan også føre til en gjær-eller trost infeksjon i vagina, noe som resulterer i eksponering av et barns munn til infeksjon under vaginal fødsel. Candida albicans kan også føre til en infeksjon i en kvinnes brystvorter, som deretter kan overføres til et barns munn under ammingen.... Les mer om trøske årsaker

BEHANDLINGER

Hvordan er trøske behandles?

Behandling av trøske begynner med å søke regelmessig medisinsk pleie hele livet. Regelmessig medisinsk behandling gjør at helsepersonell å vurdere din risiko for å utvikle trøske og straks bestille diagnostisk testing for trøske og mulige bakenforliggende sykdommer, for eksempel diabetes. Disse tiltakene i stor grad øke sjansene for å diagnostisere og behandle underliggende årsaker til trøske i sine tidligste stadier.... Les mer om trøske behandlinger

Flere artikler