Ocomes

Navlestreng omsorg

Navlestrengen er babyens livline til mor under svangerskapet. Men, er det ikke lenger nødvendig når barnet er født. Innen noen få minutter etter fødselen, er ledningen klemmes og kuttet nær navlen. Klemmen bidrar til å stoppe blødning fra de tre blodårer i navlestrengen - to arterier og en vene. Et medikament blir noen ganger brukt til ledningen som en del av en baby første behandling. Dette kan være et fiolett fargestoff eller en annen type antiseptisk. Imidlertid har denne praksisen blitt erstattet av den tørre ledningen omsorg i de fleste amerikanske sykehus.

Av den tiden barnet går hjem fra sykehuset, er ledningen begynner å tørke og visne. Klemmen kan fjernes når ledningen er helt tørt. Ledningen faller av av seg selv i ca to til tre uker. Fordi navlestrengen kan være et sted for infeksjoner inn i barnets kropp, er det viktig å ta vare på den riktig.

Hvordan ta vare på babyens navlestreng

Babyens legen vil gi deg instruksjoner om hvordan du skal ta vare på babyens navlestreng, som inkluderer å holde det tørt og utsettes for luft. Gi svamp bad inntil ledningen faller av og la legen vite om det ikke har falt av etter en måned gammel.

Hold ledningen på utsiden av babyens bleie. Noen nyfødt-size bleier har spesielle cut-outs for ledningen, men du kan også folde ned den øvre kanten av bleien. Ring babyens lege hvis det er:

  • Blødning fra enden av ledningen eller området i nærheten av huden

  • Pus (en gul eller hvit utflod)

  • Hevelse eller rødhet rundt navlen

  • Tegn på at navlen området er smertefullt for babyen din

Det kan være en liten mengde blod rundt den tiden stubben er i ferd med å falle av og etter ledningen faller av, men dette bør stoppe raskt. Prøv aldri å trekke i ledningen av. Foreldre er ofte bekymret for en baby navle være en "innie" eller en "outie." Det er ingen måte å forutsi dette eller gjøre navlen ser en eller annen måte. I motsetning til populære tradisjoner, betyr taping en mynt eller annen flat gjenstand over navlen ikke hjelpe. Det er vanlig i noen babyer for det å være en liten utvekst av babyens mage rundt navlen, spesielt når babyen gråter. Dette er en del av barnets utvikling og vanligvis går unna på egen hånd.

Noen babyer kan ha en svakhet i magemusklene som kalles et navlebrokk. Dette kan sjekkes ved barnets lege for å se om behandlingen er nødvendig.