Ocomes

Myasthenia gravis

Hva er myasthenia gravis?

Myasthenia gravis er en nevrologisk sykdom karakterisert ved svakhet i musklene. I myasthenia gravis, er bare musklene som brukes for bevegelse (ikke ufrivillig muskler som hjertet) påvirket. Myasthenia gravis oppstår fordi kroppens eget immunsystem angriper punktet der nervene signalisere musklene til å bevege seg. Over tid, nervene miste sin evne til å stimulere musklene.

Myasthenia gravis er et resultat av svekket kommunikasjon mellom nerver og muskler. Spesielt i myastenia gravis, gjør kroppen antistoffer (antistoffer) som blokkerer reseptorene for en viktig neurotransmitter kjemisk i det punkt hvor nerver bli muskler. Som med mange andre autoimmune lidelser, er det mer sannsynlig å få myasthenia gravis hvis du har andre autoimmune sykdommer.

Symptomer på myasthenia gravis, i tillegg til muskelsvakhet, inkluderer pustevansker, problemer med å spise, ansiktslammelse, tretthet, og problemer med synet. De fleste av disse symptomene forverres med fysisk aktivitet. Selv om disse symptomene generelt kan kontrolleres i noen tilfeller en myastenisk angrep kan forekomme. Disse angrepene forringe funksjon av pustemuskler og kan være livstruende hvis ikke umiddelbart behandlet.

Det finnes ingen kur for myasthenia gravis, men det kan behandles. Enkelte livsstilsfaktorer kan endres for å bedre symptomer, som for eksempel å redusere fysisk aktivitet og unngå stress. Medisiner for myasthenia gravis omfatter medikamenter for å hjelpe med nerve signalering og undertrykke autoimmun reaksjon. I noen situasjoner, kan plasmaferese (en blodrenseprosess) eller en immunoglobulin tilførsel (tilførsel av nyttige antistoffer) kan brukes for å lindre symptomene. Hos pasienter med alvorlige symptomer, kan kirurgi være nødvendig å fjerne hele eller deler av thymus, et organ som er viktig i utviklingen av immunsystemet celler. I mange tilfeller kan behandling medføre myasthenia gravis å gå inn i remisjon.

Oppsøk øyeblikkelig medisinsk hjelp (ringe 911) for alvorlige symptomer på en myastenisk angrepet som alvorlig pustevansker. Myastene angrep kan være livstruende.

Oppsøk øyeblikkelig medisinsk behandling for eventuelle symptomer på myasthenia gravis, da dette er en alvorlig sykdom som kan lindres med medisinsk behandling.

SYMPTOMER

Hva er symptomene på myasthenia gravis?

Symptomer på myasthenia gravis hovedsakelig omfatter muskelsvakhet, spesielt av de frivillige musklene. Dette inkluderer svakhet i musklene i øyet, noe som kan føre til synsvansker. Muskelsvakhet kan også påvirke musklene som er involvert med å puste, noe som kan føre til pustevansker. Symptomene på myasthenia gravis generelt forverres ved fysisk aktivitet. I svært alvorlige tilfeller kan symptomene utvikle seg til en myastenisk angrep, der pustevansker kan bli livstruende.... Les mer om myasthenia gravis symptomer

ÅRSAKER

Hva forårsaker myasthenia gravis?

Myasthenia Gravis er ikke gått ned i familier, og heller ikke er det smittsomt. Myasthenia gravis oppstår når immunsystemet angriper acetylkolinreseptorer (viktige bindingsseter for kjemisk involvert i signalering fra nerver til muskler), som er komponenter av den neuromuskulære kobling (det punkt hvor nerver bli muskler). Når den neuromuskulære koblings slutter å virke, blir signaler fra nerve ikke riktig overført til muskelen. Dette fører til muskelsvakhet fordi muskelen ikke kontrakt når det er ment til å trekke seg sammen.... Les mer om myasthenia gravis årsaker

BEHANDLINGER

Hvordan er myasthenia gravis behandlet?

Mens det er ingen kur for myasthenia gravis, kan det behandles med livsstilsendringer, medisiner og, i noen tilfeller, kirurgi. I mange tilfeller kan myasthenia gravis går i remisjon (tid uten symptomer) med behandling. Det er mulig for personer med myasthenia gravis å leve et normalt liv, inkludert å ha barn, så lenge som nødvendig medisinsk overvåking og behandling er oppnådd.... Les mer om myasthenia gravis behandlinger