Ocomes

Hjerteinfarkt

Hva er et hjerteinfarkt?

Et hjerteinfarkt eller hjerteinfarkt, er en livstruende sykdom der hjertet ikke får nok oksygen. Denne mangelen på oksygen fører til alvorlige skader på hjertemuskelen og dens evne til å fungere effektivt.

Hjertesykdom, som koronarsykdom, er den vanligste årsaken til hjerteinfarkt og den ledende dødsårsaken for både menn og kvinner i Europa, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (Kilde: CDC ).

Hjertet er en muskel som krever en jevn tilførsel av oksygen for å pumpe blod effektivt til kroppen. Oksygen tilføres til sentrum av blod som strømmer gjennom koronararteriene. Hjerteinfarkt er vanligvis på grunn av oppbygging av plakk på koronar blodårene (åreforkalkning). Aterosklerose kan føre til dannelse av en blodpropp som blokkerer blodtilførselen til hjertet.

Den delen av hjertet som blir skadet i et hjerteinfarkt og alvorlighetsgraden av et hjerteinfarkt variere avhengig av hvilken koronar er blokkert, hvor lenge blokker varer, og andre faktorer. Skade på hjertet kan bli permanent i løpet av minutter, og resultere i døden av de berørte hjertet vev (myocardial necrosis eller infarkt) og død.

Angina er en type brystsmerter som oppstår når hjertet ikke får nok oksygen. Å ha angina kan bety at du er mer utsatt for en fremtidig hjerteinfarkt eller at et hjerteinfarkt kan forekomme snart.

Et hjerteinfarkt er et umiddelbart livstruende sykdom som kan raskt føre til hjertestans og død. Akutt behandling beste minimerer risikoen for disse og andre alvorlige komplikasjoner, som for eksempel hjertesvikt og uførhet.

Oppsøk øyeblikkelig medisinsk hjelp (ringe 911) hvis du, eller noen du er med, har hjerteanfall symptomer som brystsmerter og pustevansker, som kan kombineres med svimmelhet, svetting, besvimelse og angst.

SYMPTOMER

Hva er symptomene på et hjerteinfarkt?

Symptomer på hjerteinfarkt kan variere avhengig av område eller områder av hjertet berørt og individuelle faktorer. Den klassiske symptom på hjerteinfarkt er knusende brystsmerter. Naturen av brystsmerter kan variere sterkt mellom individer og kan beskrives som tetthet, klemming, trykk eller fylde i brystet. Brystsmerter kan også stråle ut til skuldre, rygg, nakke, kjeve og armer.... Les mer om hjerteinfarkt symptomer

ÅRSAKER

Hva er årsaken til et hjerteinfarkt?

Hjerteinfarkt er oftest forårsaket av en oppbygging av plakk og betennelse i koronararteriene. Dette kalles aterosklerose. Atherosclerosis smalner koronararteriene, å redusere mengden av oksygenrikt blod som når hjertemuskelen. Dette kan resultere i angina, en type alvorlig brystsmerter.... Les mer om hjerteinfarkt årsaker

BEHANDLINGER

Hvordan er et hjerteinfarkt behandlet?

Hvis diagnosen tidlig, kan noen hjerteinfarkt bli vellykket behandlet før utviklingen av permanente skader og komplikasjoner hjertet, som for eksempel hjertesvikt og hjertestans. Hjerteinfarkt behandling planer bruk en mangefasettert tilnærming og er individualisert til type og alvorlighetsgraden av hjerteinfarkt, risikofaktorer, livsstil og medisinsk historie, og andre sykdommer og sykdommer du måtte ha.... Les mer om hjerteinfarkt behandlinger

Flere artikler