Ocomes

Bakre korsbånd (PCL) skader

Hva er det?

Den bakre korsbånd (PCL) og den fremre korsbånd (ACL) er to tøffe band av bindevev som forbinder lårbeinet (femur) og store bein av leggen (tibia) på kneleddet. Sammen, ACL og PCL bro innsiden av kneleddet, danner en "X" mønster som stabiliserer kneet mot front-to-back og back-to-front krefter. Spesielt forhindrer PCL leggen glir for langt tilbake i forhold til det øvre benet, spesielt når kneet bøyes (bøyd).

En PCL skade er en forstuing (strekk eller rive av et ligament). Den PCL oftest er sprained når forsiden av kneet treffer dashbordet under en bilulykke. Under sportsaktiviteter, PCL også kan rive når en idrettsutøver faller fremover og lander hardt på et bøyd kne, noe som er vanlig i fotball, basketball, fotball og spesielt rugby.

Som andre typer forstuinger, er PCL skader klassifisert i henhold til en tradisjonell karakterskala.

 • Grad I - En mild skade fører bare mikroskopiske rifter i ligament. Selv om disse små rifter kan strekke PCL ute av form, har de ikke i vesentlig grad påvirker kneet evne til å støtte vekten din.

 • Grade II (moderat) - The PCL er delvis revet, og kneet er litt ustabil, noe som betyr at den gir ut jevnlig når du står, går eller har diagnostiske tester.

 • Grad III (alvorlig) - The PCL er enten helt revet eller blir utskilt på høykant fra beinet at det normalt ankere, og kneet er mer ustabil. Fordi det tar vanligvis en stor mengde kraft til å forårsake en alvorlig PCL skader, pasienter med klasse III PCL forstuinger har ofte også forstuinger av ACL eller sikkerhet leddbånd eller andre betydelige kneskader.

Overall, en viss grad av PCL skader oppstår ofte hos personer som behandles for kneskader i en akuttavdeling. Idrettsutøvere synes å ha flere PCL skader enn noen annen gruppe, med fotballspillere og rugby spillere som har mest, og basketballspillere tett bak. Fordi en mild PCL forstuing ved første ikke kan forårsake smerte eller bevegelsesproblemer i den skadde kneet, mange idrettsutøvere avslutte et spill etter skaden. Noen har slike milde symptomer at de aldri søker medisinsk behandling, og revet PCL er oppdaget bare når de har diagnostiske tester for en annen type kneskade.

Symptomer

Symptomer på en PCL skader kan omfatte:

 • Mild kne hevelse, med eller uten kneet gi ut når du går eller står, og med eller uten begrensning av bevegelse

 • Mild smerter på baksiden av kneet som føles verre når du knele

 • Smerter i fremsiden av kneet når du løper eller prøve å bremse ned - Dette symptomet kan begynne en til to uker etter skaden eller enda senere.

Fordi de første symptomene på en PCL tåre ikke kan forstyrre betydelig med en idrettsutøvers evne til å spille sport, mange idrettsutøvere med PCL skader vente flere uker før de ser en lege. På det første kontoret besøk, kan utøveren beskrive vage eller uspesifikke symptomer - for eksempel at den skadde kneet rett og slett ikke føler seg "slik det skal."

Diagnose

Legen din vil be deg om å beskrive nøyaktig hvordan du skadet kneet. Han eller hun vil ønske å vite om du hadde en fersk alvorlig innvirkning på fremsiden av kneet, den type påvirkning (høst, bildeler kollisjon), plasseringen av kneet på skadetidspunktet (bøyd, utvidet, vridd) og hvilke symptomer du har nå.

Legen vil undersøke begge knærne, sammenligne din skadet kneet med din uskadd ett. I løpet av denne eksamen, vil legen sjekke skadet kneet for hevelse, deformitet, ømhet, væske inne i kneleddet og misfarging. Etter å bestemme kneet utvalg av bevegelse (hvor langt det kan bevege seg i alle retninger), vil legen trekke mot leddbånd å sjekke deres styrke. Du vil bli bedt om å bøye kneet mens legen forsiktig presser frem på leggen der den møter kneet. Hvis PCL er revet, kan leggen flyttes bakover i forhold til kneet. Jo mer leggen kan bevege seg bort fra sin normale stilling, desto større er mengden av PCL skade og desto mer ustabil kneet.

Hvis den fysiske undersøkelsen tilsier at du har en PCL skade, kan det hende du trenger spesielle diagnostiske tester. Disse kan omfatte standard kne røntgen for å sjekke om PCL har separert fra bein og for andre skader på skjelettet, en magnetisk resonans imaging (MRI) skanner eller kamera-guidet kne kirurgi (artroskopi).

Forventet varighet

Hvor lenge en PCL skade varer avhenger av alvorlighetsgraden av skaden din, din rehabiliteringsprogram og hvilke typer idrett du spiller. I de fleste tilfeller tar full gjenoppretting 4 til 12 måneder.

Forebygging

For å bidra til å forhindre sports-relaterte kneet skader, kan du:

 • Varm opp og strekke før du deltar i sportslige aktiviteter.

 • Gjør øvelser for å styrke musklene rundt kneet.

 • Ikke øk intensiteten av treningsprogrammet ditt plutselig. Aldri presse deg selv for hardt. Øk intensiteten gradvis.

 • Bruk komfortable, støttende sko som passer føttene dine og passer din idrett.

Behandling

For alle grader av PCL forstuinger, følger innledende behandling RICE regelen:

 • R est leddet.

 • Jeg ce den skadde området for å redusere hevelse.

 • C ompress hevelsen med en elastisk bandasje.

 • E Levate det skadde området.

Legen din kan også anbefale et ikke-steroid antiinflammatorisk middel (NSAID), som ibuprofen (Advil, Motrin og andre), for å avlaste noen mild smerte eller hevelse.

Etter innledende behandling med ris, videre behandling av PCL forstuinger avhenger av graden av skaden:

 • Grad I og klasse II PCL forstuinger - Din kneet kan bli splinted i en straight-leg posisjon, og du vil begynne en intens rehabiliteringsprogram. Denne rehabilitering gradvis styrker musklene rundt kneet (spesielt quadriceps), støtter kneleddet og bidrar til å hindre at kneet fra å bli skadet igjen.

 • Grad III PCL forstuinger - Hvis PCL har blitt trukket bort fra benet, kirurgi kan gjøres for å sette det på igjen med en skrue. Hvis PCL er revet helt av, kan det bli rekonstruert kirurgisk ved hjelp av enten en del av ditt eget vev (autograft) eller et stykke av donor vev (allograft). Med en autograft, kirurgen vanligvis erstatter revet PCL med en del av din egen patellarsenen (senen under kneskålen) eller en del av senen tatt fra en stor leggben. Nesten alle disse operasjonene er gjort ved hjelp av artroskopisk (kamera-guided) kneoperasjon, som bruker mindre snitt og fører til mindre arrdannelse enn tradisjonell kirurgi. Etter kirurgi for å rekonstruere PCL, vil du ha en lang etappe knee brace og gradvis begynne et rehabiliteringsprogram for å styrke musklene rundt kneet.

Når du skal ringe en profesjonell

Hvis kneet blir hoven, deformert, smertefull eller ustabil etter en betydelig skade, ringe legen din for en presserende evaluering.

Dersom du utvikler smerter på forsiden av kneet i flere uker etter at du har skadet den, gjøre en avtale for å se din lege. Mange PCL forstuinger blir oversett på skadetidspunktet, slik at du kan ha forstuet din PCL uten å vite det.

Prognose

De fleste idrettsutøvere med PCL skader som er behandlet uten kirurgi tilbake til sin idrett på deres pre-skade aktivitetsnivå etter rehabilitering.

Blant personer som har kirurgisk rekonstruksjon av PCL, de fleste er i stand til å vende tilbake til sin pre-skade nivå av fysisk aktivitet i løpet av tre år etter operasjonen.

Som en langsiktig komplikasjon, mange (men ikke alle) pasienter med PCL skader etter hvert utvikle slitasjegikt i det skadde kneet. I gjennomsnitt de leddgikt begynne symptomer 15 til 25 år etter den første PCL skader.