Ocomes

Coping med en MS diagnose

Når du er først diagnostisert med multippel sklerose (MS), kommer det vanligvis som et sjokk. Du kan trenge noen dager for nyheter å synke i. Når du begynner å absorbere det, kan du finne deg selv håndtere vanskelige følelser og mange ubesvarte spørsmål.

Måten du håndterer disse følelser og tanker kan hjelpe deg justere eller holde deg tilbake. Du kan ikke endre diagnosen. Men du kan styre hvor godt du takle det.

Dealing med dine følelser

Det er ingen riktig eller gal måte å føle når du først lære at du har MS. Dine følelser er gyldige, uansett hva de måtte være. Dette er noen vanlige følelsesmessige reaksjoner:

  • Sorg. Mange sørger over sine prediagnosis selv, mye som de kan sørge for en kjær som har gått bort. Dette er en normal respons på tap. Hvis du er i sorg, husk: Smerten vil lette med tid som du tilpasse seg situasjonen.

  • Anger. "Hvorfor meg?" Er et spørsmål som mange spør på et tidspunkt. Tross alt, det gjorde de ikke gjøre noe for å få MS på seg. Hvis du føler deg sint, prøve å kanalisere denne energien til positiv handling, for eksempel å finne en utmerket helsevesenet team og gjør din livsstil så sunt som mulig.

  • Frykt. Folk vet kanskje ikke mye om MS når de først diagnostisert, slik at de ofte frykter det verste. Hvis du føler deg engstelig, lære mer om sykdommen og de ​​effektive behandlinger tilgjengelig i dag kan redusere din angst.

  • Denial. Noen mennesker rett og slett nekte å håndtere situasjonen. Hvis du trenger en kort pause fra å tenke på MS, er det helt greit. Litt fornektelse kan være sunt, beskytter deg fra å bli følelsesmessig overveldet. Men hvis fornektelse varer i uker eller måneder, kan det undergrave din helse. Snakk med legen din om å sette realistiske mål for å administrere din sykdom og leve godt med MS.

Akseptere den nye normalen

Å tilpasse seg en diagnose av MS kan ta litt tid. Tillat deg selv å bli vant til ideen i ditt eget tempo. I mellomtiden, være god mot deg selv. Spise sunt, holde seg til en vanlig søvn tidsplan, og trener regelmessig med legen din godkjenning. Øv stress-busting strategier, som for eksempel å få en massasje, lytte til beroligende musikk, og gjør yoga, tai chi, eller meditasjon.

Tilbring tid med familie og venner. Bare husk at du arbeider med din diagnose er vanskelig for din kjære, så vel. Hvis folk ikke alltid svare på en nyttig måte, prøv å ikke ta det personlig. De kan trenge tid til å bearbeide sine egne følelser. For ekstra støtte, vurdere å bli med i en støttegruppe, eller snakke med en mental helse profesjonell.

Lær så mye du kan om sykdommen din. Jobbe deretter med legen din for å få den beste behandling og livsstilsvalg for deg. Tar ansvar for din trivsel hjelper gjenopprette tillit og følelse av emosjonell balanse.

Diagnosen MS er definitivt en utfordring. Men det er også en mulighet til å oppdage hvor sterk og spenstig du egentlig er.

Nøkkel gatekjøkken

  • Du kan ikke endre diagnosen MS. Men du kan styre hvor godt du takle det.

  • Vanlige reaksjoner på å bli diagnostisert inkluderer sorg, sinne, frykt og fornektelse.

  • Justering kan ta tid. Tillat deg selv å bli vant til ideen i ditt eget tempo.

  • Lære om MS og samarbeid med legen din vil bidra til å gjenopprette din følelse av emosjonell balanse.