Ocomes

Medisiner å styre KOLS symptomer

Selv om KOLS har ingen kur, kan medisiner gjøre en forskjell. Målene for behandling av KOLS er å redusere symptomer, bremse utviklingen av sykdommen, og avverge komplikasjoner. Huske å ta medisiner betyr at du kan føle deg så godt som mulig.

Her er noen vanlige medisiner legen din kan foreskrive for å hjelpe deg å puste lettere.

Bronchodilators

Disse stoffene hjelpe slappe av musklene rundt luftveiene. Dette gjør at luften kan flyte lettere, slik at du er bedre i stand til å puste. De fleste bronkodilatorer kommer i en enhet som kalles en inhalator, som leverer medisiner direkte inn i lungene.

Hvis du har en mild form for KOLS, kan legen forskrive en korttidsvirkende bronkodilator. Dette betyr at du bare bruker den når du opplever symptomer som kortpustethet. Medisinen varer i fire til seks timer. Hvis du har moderat eller alvorlig KOLS, derimot, kan du bruke en langtidsvirkende bronkodilator for å holde luftveiene åpne. De fleste blir brukt daglig og varer i ca 12 timer. Personer med moderat eller alvorlig KOLS kan bruke et korttidsvirkende bronkodilator i tillegg til en langtidsvirkende ett.

Tips: Mange av de enhetene som leverer disse medikamentene ser like eller har lignende farger. Sørg for at du er nøye med å ta de riktige medisiner til rett tid.


Inhalasjonssteroider

Steroider bidra til å redusere betennelse i luftveiene. Som bronkodilatorer, steroider brukes til å behandle KOLS ofte kommer i en inhalator, slik at de kan gå rett inn i lungene. Legen din kan fortelle deg å bruke inhalatoren daglig eller bare når symptomene blusser opp, avhengig av din sykdom.

Antibiotika

Personer med KOLS har en større risiko for lungebetennelse og kan få forkjølelse eller influensa oftere. Legen din kan forskrive antibiotika for å bidra til å bekjempe infeksjoner, siden de kan gjøre KOLS verre.

Oksygenbehandling

Hvis du har en mer alvorlig form av sykdommen, kan du ha lave nivåer av oksygen i blodet. Legen din kan sette deg på oksygen terapi for å hjelpe deg å puste. Den gassen går inn i lungene gjennom plastrør som passer inni neseborene eller en maske som dekker nese og munn. Ved hjelp av oksygen kan hjelpe deg utføre dagligdagse oppgaver lettere og sove bedre om natten. I det lange løp, det beskytter hjertet fra skade og kan til og med forlenge livet ditt.