Ocomes

Hvordan unngå leddkirurgi

Prøv disse tipsene for å få mer liv ut av dine egne ledd.

I 1970 TV-serien The Bionic Woman, ble hemmelig agent Jaime Sommers 'ben og høyre arm ombygd med Bionic deler etter at hun ble skadet under en fallskjermhopping ulykke. De nye delene kom i hendig når hun trengte til, si, løpe fra en pakke med ondskapsfulle hunder eller hoppe elver.

Mens vitenskapen ikke har kommet langt nok til å utstyre oss alle med superhero-lignende Bionic deler, har det gjort oss i stand til kirurgisk erstatte en hofte, kne, skulder, eller andre ledd som er blitt skadet av overdrive eller leddgikt. Erstatnings leddene i dag er laget av plast, metall, eller en kombinasjon av de to materialene. Og selv om de ikke vil gjøre oss i stand til å hoppe elver eller skala bygninger, kan de hjelpe oss å bevege seg lettere og med mindre smerter.

Vårt ønske om å holde seg aktiv, og vår forakt for ubehag, sender mer enn 770 000 av oss til ortopediske kirurger hvert år for en hofte eller kne erstatning. Vi snu til våre leger for disse operasjoner mye tidligere i livet, også. I motsetning til våre besteforeldre, som brukes til å gamely halte rundt med en boms hofte eller kne, "vi får bortskjemt," sier Dr. Scott Martin, førsteamanuensis i ortopedisk kirurgi ved Harvard Medical School. "Mange av leddproteser blir gjort fordi de kan være."

Rush til kirurgi er ikke nødvendigvis sunt, skjønt. Alle kirurgiske inngrep kan bære risikoen for komplikasjoner-eller til og med død. Og siden den gjennomsnittlige erstatnings joint varer bare 10 til 15 år, å ha prosedyren gjort ved 50 år i stedet for 70 betyr at det er en god sjanse for at du trenger en andre prosedyre når du er eldre og har høyere risiko for komplikasjoner. "Jeg forteller dem:" Se, det er som et par nye sko. Det kommer til å slite ut ", sier Dr. Martin.

Før du slår til kirurgi for kunstige ledd som etter hvert kan slites ut, kan du prøve disse tipsene for å forlenge levetiden til dine egne naturlige sprekkene.

Tips # 1-gå ned i vekt

En av de beste tingene du kan gjøre for leddene er å ta overvekt av dem. "De fleste av leddproteser som vi gjør-trolig over 65% av folket er overvektige," sier Dr. Martin.

For hver ekstra kilo du bære rundt, du putter omtrent tre pounds av ytterligere press på knærne og formere trykket på hoftene etter seks. Hvis du har leddgikt, kan miste bare 15 pounds kutte knesmerter i to, finner forskning. Og, hvis du til slutt må en felles erstatning, mister vekt på forhånd kan redusere risikoen for å få komplikasjoner fra kirurgi.

Ikke gjør den unnskyldning at du ikke kan trene uten først å ha leddprotesekirurgi. Studier støtter ikke ideen om at operasjonen vil gjøre deg mer sannsynlig å trene, sier Dr. Martin. Selv med såre, svekkede knær og hofter, kan du regne ut-så lenge du holder deg med øvelser som er skånsom mot leddene, for eksempel svømming, turgåing, eller ridning en stasjonær sykkel.

Tips # 2-beskytte leddene

Ved hjelp av dårlig holdning og feil teknikker i løpet av dine daglige aktiviteter legger mer stress til skadet ledd. Bare ved å stå rett opp i stedet for å lute kan du beskytte leddene i nakken, hofter og knær. Også bruke riktig teknikk når du løfter eller bærer noe tungt. Hvis noen aktivitet gjør vondt, slutte å gjøre det med en gang.

Tips # 3-prøve medisinsk behandling

Kortikosteroid injeksjoner gis direkte inn i en hovne ledd kan få ned smerter og betennelser nok til å hjelpe deg å komme rundt lettere. Effektene kan vare alt fra fire til seks måneder. Imidlertid kan steroidinjeksjoner ikke fungere hvis felles er allerede alvorlig skadet.

Viscosupplementation innebærer injisere en smørende væske inn skadede kneledd å behandle slitasjegikt. Studier viser viscosupplementation virker ikke noe bedre enn steroidinjeksjoner. Men det er et annet alternativ for smertelindring og mobilitet hvis annen behandling ikke har virket eller du kan ikke tolerere dem.

Tips # 4-få smertelindring

I stedet for å gå rett til legen din for å behandle ømme ledd, prøve å ta en over-the-counter smertestillende. Ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs) som ibuprofen (Advil, Motrin) eller naproxen (Aleve), eller den reseptbelagte medisinen celecoxib (Celebra), kan avlaste både leddbetennelse og smerter. Sjekk med legen din når du tar disse medisinene, fordi de kan ha bivirkninger som magesyke, blødning, og nyre-og leverskader. Ta dem for kortest mulig tid for å lindre ubehag.

Det er også noen bevis for at kosttilskuddet glukosamin chondroitin kan føre til subtile forbedringer i leddgikt smerte. "Det betyr ikke gjenoppbygge leddene, men det ser ut til å hjelpe med smerte," sier Dr. Martin.

Når skal vurdere kirurgi

Hvis du ikke kan flykte fra smerte selv når i ro, er smertene bare lettet av narkotiske medisiner, eller din funksjon er sterkt svekket, er det på tide å vurdere en felles erstatning. "Jeg ville feste med din egen joint hvis du kan, men hvis det er fysisk, mentalt og følelsesmessig iført deg ned, så er det på tide å gå og ha det gjort," sier Dr. Martin.

Før du vurdere leddprotesekirurgi, finne ut alle dine behandlingsalternativer. Vet nøyaktig hva kirurgi kan gjøre for deg, hva komplikasjoner det kan ha, og hva som er involvert i utvinning og rehabilitering. Og finne ut nøyaktig hvor lenge du må holde av joint etter operasjonen.