Ocomes

Er det på tide å trappe opp kneet smertebehandling?

Knesmerter fra leddgikt kan komme plutselig, men det er mer sannsynlig til å skje gradvis. En gradvis økning i kneet smerte over uker eller måneder, gjør det vanskeligere å vite når du skal se en lege om behandling.

En rettesnor er å få legehjelp hvis du har smerter i kneet som varer i mer enn noen få uker. Legen kan diagnostisere årsaken og foreslå en behandlingsplan.

Hvis du har slitasjegikt og din knesmerter skyldes slitasje på leddene, har du et bredt spekter av behandlingstilbud. Men jo før du identifisere problemet, kan det lettere legen behandle den.

Første trinn behandlinger

Legen din vil sannsynligvis anbefale å starte med de minst invasive behandlinger og gi dem en sjanse til å jobbe. Dette kan omfatte endringer i livsstil, som for eksempel å miste vekt. Ekstra vekt legger mye ekstra belastning på leddene. Faktisk, kan hver ekstra kilo du bære legge så mye som seks pounds av press på knærne når de er i bevegelse. Vekttap tar tid og krefter, så kneet smertelindring vil skje gradvis.

En annen nyttig endring er å bytte til øvelser som ikke forverre knærne. For eksempel svømming og sykling legge mindre vekt på knærne enn å gå eller løpe. Det er viktig å ikke gi opp fitness-trening kan øke omfanget av bevegelse og fleksibilitet, noe som vil gjøre det mindre smertefullt for deg å flytte knærne. Trening bygger også muskelstyrke i bena, noe som bidrar til å lette belastningen på knærne.

Fysioterapi

Legen din kan foreslå at du går for fysioterapi et par ganger i uka i flere uker. En fysioterapeut kan utarbeide et treningsprogram tilpasset deg og dine behov, inkludert styrke øvelser for å bygge muskler. Igjen, bygning på muskelstyrke i bena tar belastningen på kneledd.

Andre ikke-invasiv måter å behandle din knesmerter inkluderer støttende enheter, for eksempel en stokk, sko innstikk, og kne ermer eller wraps. Legen din kan foreslå at-home terapi, som for eksempel å bruke varme eller is til kneet tre ganger om dagen.

Trapper opp medisiner

Som en del av omsorgsplan, kan legen foreslå at du tar en NSAID (ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner) for å redusere leddbetennelse. NSAIDs inkluderer ibuprofen, som er tilgjengelig over disk. Det er også resept-styrke NSAID dersom du trenger sterkere lettelse. Vanligvis må du gi de medisiner minst en måned for å se om de er effektive.

Neste trinn prosedyrer

Injeksjoner

Hvis endringer og medisiner livsstil ikke hjelper, kan du snakke med legen din om kneet injeksjoner. Legen din kan anbefale viscosupplementation, som er injeksjoner av hyaluronsyre, et naturlig smøremiddel som finnes i de fleste vev. Legen din kan også anbefale kortikosteroid injeksjoner, noe som kan gi umiddelbar lettelse hvis dine knesmerter flares. Du kan få opptil fire injeksjoner i året.

Felles erstatning

Kirurgi eller felles utskifting bør være en siste utvei. En studie i International Journal of revmatiske sykdommer funnet ut at det er vanskelig å finne det beste tidspunktet for å operere. Det avhenger ofte av hvor alvorlig din smerte og hvis alle andre behandlinger har vært mislykket. Snakk med legen din om å ha kneprotesekirurgi når du ikke lenger kan utføre enkle oppgaver, som å gå eller går opp eller ned trappene, og hvis du føler moderat til alvorlig smerte når du sitter stille eller liggende.

Andre grunner til å vurdere kneprotesekirurgi:

  • Kneet er kronisk betent og hoven, og hvile og is / varme gir ingen lindring. Kneet er deformert-det buer inn eller ut.

  • Kneutskiftinger er kjent for å gi lindring til mennesker i alle aldre med slitasjegikt og bør tillate deg å gå tilbake til normale aktiviteter.

Nøkkel gatekjøkken

  • Søk medisinsk behandling hvis kneet smertene varer mer enn to til tre uker.

  • Begynn med livsstilsendringer som å miste vekt og kutte ned på vektbærende øvelser.

  • Snakk med legen din om resept-styrke smertestillende hvis over-the-counter anti-inflammatoriske legemidler ikke hjelper.

  • Spør legen din om kneet injeksjoner for å lette din smerte hvis livsstilsendringer og medisiner ikke hjelper.

  • Tenk kneprotesekirurgi som en siste utvei hvis smertene er uutholdelige og begrense dine daglige aktiviteter.