Ocomes

De riktige sko kan lette knesmerter

Støvler, sandaler, pumps, joggesko, loafers... Når det gjelder sko, alternativene er svimlende. Hva du slitasje på føttene kan påvirke knærne, så det lønner seg å vite hvilke sko kan redusere smerte og beskytte dine kneledd. Disse tipsene kan hjelpe deg å velge riktig sko.

Foot fakta

Føttene endrer seg med alderen, og så skal dine sko valg. Foten musklene bli svakere, og foten leddene får knirkete. Fleksibilitet minsker, og hæler miste noe av sin fett padding. Skostørrelse kan selv gå opp som føttene spredt, takket være effekten av vekt og tyngdepunkt. Legg i problemer som bunions og leddgikt, og iført komfortable, velsittende sko blir viktigere enn noensinne.

Beskytt knærne

Virkningen av fottøy på kne leddgikt har ikke vært godt studert. Men nyere forskning viser at flate sko med fleksible såler lignende flat gang sko-sette mindre stresset, eller "last", på kneet enn tresko og stabilitet sko tykk såle.

Dette fører eksperter til å tro at sko med lav såle som er fleksibel og bøyer seg med foten kunne bidra til å forhindre leddgikt kne skade og smerte. Tenk lette joggesko eller gummisåler Oxfords snarere enn sko med stive, tykke såler.

Spesielle sålene kalt lateral kilt sålene kan gi smertelindring for noen mennesker. Studier av disse resept sko innstikk har vist sprikende resultater, imidlertid, og mer forskning er nødvendig.

Den store sko jakt

En god passform og behagelig følelse er de viktigste faktorene ved valg av sko. Det beste alternativet er en sko som er formet som en fot. Et triks er å spore skoen på papir, så steg barbeint på disposisjonen for å se om foten din passer inn i det.

Velg sko med en fleksibel gummisåle for demping. En firkantet eller rund tå boksen er best, da det gir tærne plass til å bevege seg.

Unngå muldyr og åpne-støttet tresko, som ikke gir støtte for ryggen. Og høye hæler? De legger enorm vekt på foten og tærne og føre til holdning problemer. Bruk lave hæler (2 tommer eller mindre) bare når du må, og bytte tilbake til leiligheter så snart du kan.

Shopping smart

Føtter har en tendens til å hovne opp i løpet av dagen, så sko-shopping er best gjøres på ettermiddagen, når føttene er på sitt største. Ha føttene målt mens du står. I de fleste, er en fot større enn den andre, så kjøp den skostørrelse som rommer større foten.

Prøv på begge skoene iført samme type strømper eller sokker du har tenkt å bære med skoen etter kjøpet. Hvis du bruker reseptbelagte orthotics, være sikker på at du har tatt dem med deg.

Ta en god tur rundt i butikken. Sørg for at skoen passer godt på sidene, foran, bak, og topp og du har slingringsmonn i tå boksen. Du vil ha sko som føler seg komfortabel med en gang, uten at du trenger å bli brutt i.

Hvis du har spørsmål eller problemer med å finne velsittende sko, ta kontakt med en fotterapeut eller besøke en ortopedisk skobutikk.

Nøkkel gatekjøkken

  • Iført riktig sko kan redusere leddgikt smerte og beskytte dine kneledd.

  • Flate sko med fleksible såler legge mindre belastning på kneet enn tresko og stabilitet sko tykk såle.

  • Når du shopper for sko, er det beste alternativet en sko som er formet som en fot.