Ocomes

Symptomer og diagnose

Er IC forårsaker blæren smerte?

Mer enn 1,3 millioner mennesker har langsiktige blæren smerte. Interstitiell cystitt er en mer vanlig - men mindre kjent -. Årsaken til blæren smerte og vannlating problemer Her er en nærmere titt på symptomene på IC ›

Forstå interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt er en gåtefull blære sykdom, der blæreveggen blir irritert eller betent, forårsaker smerte og hyppige eller smertefull vannlating.

Symptomene på interstitiell cystitt er ofte lik symptomene på en urinveisinfeksjon. Men i interstitiell cystitt, er det ingen smitte, og symptomene ikke reagerer på behandling med antibiotika. Den eksakte årsaken til interstitiell cystitt forblir en hemmelighet, selv om forskere fortsette å undersøke mulige årsaker, slik som uidentifiserte bakterier, en allergisk eller immunsystemreaksjon, et giftig stoff i urinen eller en nevrologisk problem i blæreveggen. Det er også noen bevis på at interstitiell cystitt ikke kan være bare én sykdom, men flere sykdommer som deler lignende symptomer.

Få fakta på hvordan IC blir diagnostisert og behandlet ›

Hva du kan forvente fra en cystoskopi

Cystoscopy er en fremgangsmåte som gjør det mulig for leger å se inne i blæren og urinrøret, røret som fører urin fra blæren. En cystoscope er et tube instrument med linser, et kamera og et lys på den ene enden og et okular på den andre. Det lar legen undersøke urinrøret og slimhinnen i blæren. Om nødvendig, kan legen din passere kirurgiske instrumenter gjennom cystoscope å utføre bestemte prosedyrer. I de fleste tilfeller varer en cystoscopy 5-10 minutter. Prosedyrer som er mer komplekse ta lengre tid.

Lær mer om hva det brukes til, og hvordan det gjøres ›