Ocomes

Blære omskolering hjelper deg slutte å måtte gå

Har du ofte har trang til å urinere, selv om du ikke egentlig har å gå? Føler at du bruker for mye tid går på toalettet? Ikke bare kan leve med symptomer på interstitiell cystitt (IC) være frustrerende, kan det ta en toll på kvalitet og glede av livet. Heldigvis finnes det ting du kan gjøre for å forbedre din IC-og kanskje gjøre det gjennom lunsj med venner uten å gjøre en beeline for badet. Nøkkelen? Blære omskolering.

Slik fungerer det

Så snart du føler blæren smerte og / eller trang til å urinere, mest sannsynlig at du stoppe hva du gjør og bruke toalettet for å lette følelsen. Men ofte, blæren kan faktisk ikke være full. Dessverre, blir kroppen din vant til hyppig vannlating, og denne nedbrytende mønster kan fortsette selv om den smertefulle symptomer på IC er løst.

Blære omskolering bidrar til å etablere en mer normal vannlating tidsplan. Du lærer hvordan du kan urinere til faste tider, ikke bare når trangen oppstår-sakte forlenge tiden mellom bad pauser. Dette øker mengden av urin blæren vil holde, noe som reduserer hyppigheten av dine lyster.

Er du en god kandidat?

Før du tar fatt på en blære omskolering program, snakk med legen din. Omskolering kan hjelpe de som har hyppig vannlating eller haster problemer, men det bør ikke gjøres hvis du fortsatt sliter med blæren smerte. Legen din kan fortelle deg om du er klar for blære omskolering og bidra til å utvikle et program for deg å følge. Hvis symptomene er ganske mild og din smerte er løst, kan du prøve blære omskolering på egen hånd.

Kom i gang

Vær oppmerksom på hvor ofte du bruker toalettet. For å hjelpe, skrive det ned. Deretter sette en tidsplan for urinering som er litt lengre enn din typiske vaner. For eksempel, hvis du har en tendens til å urinere hvert 30. minutt, prøv å vente 15 minutter lenger før ugyldig. Opprettholde 45-minutters rute på best mulig måte for ca fire uker. Det er hvor lang tid det vanligvis tar å lykkes og konsekvent øke ventetiden. Når dette er fullført, skyv tilbake tidsplanen ytterligere 10 eller 15 minutter.

Vær fleksibel

Prøv å holde deg til planen din så mye som mulig, men husk at noen intervaller mellom urinering kan være litt lengre og noen litt kortere. Prøver å slappe av eller distrahere deg selv når trangen først inntreffer kan hjelpe det gå unna. Men hvis blæren blir smertefullt, gå videre og bruke toalettet. Og ikke bekymre deg for blære omskolering om natten. Den fremgangen du gjør på dagtid vil bidra under søvn, også.

Feire små seire

I gjennomsnitt tar det rundt tre måneder å omskolere blæren til en mer normal urin frekvens. Holde en dagbok av dine blæren vaner kan hjelpe deg med å spore din fremgang og suksesser underveis. Husk at disse små skritt kan føre til større kontroll over din baderomsvaner-og livet-på lang sikt.