Ocomes

Du fortjener lettelse

Vanlige behandlingstilbud for IC

Hvis du har blitt diagnostisert med interstitiell cystitt (IC) og har ikke funnet lindring gjennom behandling, er det fortsatt håp. Hva bringer lindring til én person kan ikke fungere for en annen. Noen ganger tar det en rekke prøver før du og legen din finne behandling, eller kombinasjon av behandlinger, som fungerer for deg.

Snakk med legen din om dine muligheter, og ikke gi opp før sykdommen er under kontroll. Her er noen behandlinger som har hjulpet folk med IC.

Oral medisiner

Oral pentosan polysulfate er en FDA-godkjent legemiddel for IC som har vist seg å lindre smerter i ca 30 prosent av pasientene. Det er vanligvis tatt tre ganger om dagen, og bivirkningene er mindre vanlige. Forskere er ikke helt sikker på hvordan det fungerer, men det kan bidra til å gjenopprette den beskyttende belegg på blæren. Stoffet tar vanligvis tre til seks måneder for brukere å se store forbedringer.

Et antidepressivum kalt amitriptylin kan også bidra til å redusere smerte, øke blærekapasitet, og redusere hyppigheten av vannlating. Det fungerer ved å bremse de nervene som bærer smerte meldinger og avtagende blære spasmer. Noen mennesker har vanskeligheter med å ta amitriptylin fordi det kan gjøre dem lei i løpet av dagen.

Hydroxyzine er et antihistamin som vanligvis tas om kvelden. Dens beroligende effekt kan hjelpe noen mennesker med IC får bedre hvile og redusere hyppigheten av natta vannlating.

Blære instillasjon

Noen mennesker finner lindring med en FDA-godkjent IC behandling som innebærer å fylle blæren med flytende medisin som heter dimethylsulfoxyd (DMSO). Denne fremgangsmåten er noen ganger referert til som en "blære vask" og "blære cocktail". Legen fyller sakte blæren med medisinering via et kateter, og du slipper væske etter 15 minutter.

Det er ikke klart hvor DMSO fungerer. Men det er antatt å bidra til å redusere betennelser, redusere smerte opplevelser, og blokkerer giftstoffer som kan skade blæren. Den vanligste bivirkningen av DMSO er et hvitløkslignende smak og lukt som går bort i løpet av en dag. Behandlingen er vanligvis gjort omtrent en gang i uken for en til to måneder. Folk vanligvis merke en bedring i symptomer etter den tredje eller fjerde behandling.

Blære oppblåsthet

Blære oppblåsthet-der en lege fyller opp blæren til kapasitets kan lindre symptomene på IC. Det er ofte gjort for å diagnostisere sykdommen ved å se på blæreveggen direkte, men det kan anvendes som en behandling i tillegg. Noen forskere mener at stretching blæren øker sin kapasitet og forstyrrer smertesignaler. Pasienter som er gitt anestesi for fremgangsmåten, fordi det kan være smertefull. Blære symptomer kan bli verre for inntil to dager etter behandlingen, men mange folk merke forbedringer innen to til fire uker.

Elektrisk nervestimulering

I denne behandlingen, leger bruker milde elektriske pulser for å stimulere nervene til blæren. Stimulering bidrar til å redusere smerte og redusere hyppighet i enkelte mennesker. De elektriske pulser som kan bli administrert gjennom huden eller leveres ved hjelp av spesielle enheter midlertidig settes inn eller implantert i kroppen. Pasienter arbeide med leger for å finne ut hvor lenge, hvor ofte, og til hvilken intensitet stimulering er utført. Forskere tror at terapi kan fungere ved å øke blodtilførselen til blæren, styrke musklene som kontrollerer blæren, eller blokkere smertesignaler.

Selvhjelpsstrategier

Å leve med IC og smertefulle blæren symptomer er ikke lett. Men du har makt til å bidra til å ta kontroll over sykdommen, og det er viktig å spille en aktiv rolle i behandlingen. Spør legen din om risikoen og fordelene av alle behandlingsalternativene. Og iverksette tiltak på egen hånd for å bidra til å redusere symptomene. Mulige måter å minske virkningene av IC inkluderer å endre kostholdet ditt, få hjelp til å slutte å røyke hvis det er nødvendig, utfører milde strekninger, og arbeide med legen din for å prøve blære omskolering-trening blæren til å annullere sjeldnere. Som et team, kan du og legen din finne en løsning som passer for deg.