Ocomes

Enkel måte å stoppe kne leddgikt fra framdrift

Det er mye du kan gjøre, men Harvard forskere sier nå hopper over din daglige brus kan også hjelpe.

Det er mye god vitenskap å foreslå at vi kan gjøre noe positivt når vi blir svak i knærne. Skritt for å hindre artrose inkluderer å redusere vektbelastningen på kneet ved å opprettholde en idealvekt, unngå aktiviteter som vil overstress knærne, som løping, og forsterke musklene som støtter kneet. Arbeid på quadriceps i forsiden av låret og hamstrings på baksiden av låret kan bidra til å absorbere noe av stresset på kneet.

Nå er en ny Harvard studie presentert nylig på den årlige European College of Rheumatology møtet finner at å drikke brus kan være forbundet med kneproblemer i menn. "Basert på våre analyser, er forbruket av mer enn fem nondiet brus per uke relatert til betydelige slitasjegikt progresjon hos menn," sier studie forfatteren Dr. Bing Lu, en assisterende professor ved Harvard Medical School.

Brus, myke knær

Artrose er forringelse av kneet brusk, en glatt vev som fungerer som demping bak kneskålen og mellom lårbeinet og shin bein. Når slitasjegikt oppstår, slites brusken vekk og beina begynner å slipe mot hverandre, noe som gjør gåing, trappetrinn klatring, og bare bøye knærne smertefullt.

En vanlig bidragsyter til artrose er vekten byrden av fedme, men forskerne fant sammenhengen mellom brus og kne skade holdt sant bare i ikke-overvektige menn. Mens forskerne ikke kunne forklare hvorfor sukkerholdig brus var assosiert med å lage artrose verre, de har noen teorier. Det ene er at leskedrikker inneholder fosforsyre, som har blitt vist å interferere med absorpsjonen av kalsium og for å bidra til ubalanser som fører til ytterligere tap av kalsium. Den andre teorien er at brus kan ta plassen til sunnere mat og drikke valg. "Brusinntak kan være assosiert med redusert inntak av protein, melk og melkeprodukter, frukt og en rekke vitaminer og næringsstoffer," sier Dr. Lu.

Hva du kan gjøre

Hvis du allerede har artrose, redusere brus inntaket til mindre enn fem alkoholenheter per uke. Kostholdseksperter anbefaler å kutte ut brus helt for å unngå diabetes og fedme.