Ocomes

Livmorhalskreft symptomer og årsaker

Livmorhalskreft

Livmorhalskreft er en vanlig kreft i kvinnelige reproduktive system, spesielt cervix av livmoren. Livmorhalskreft er den tredje vanligste krefttypen hos kvinner i verden. Lær mer ›

Vaginal blødning

Vaginal blødning er blødning som renner fra skjeden. Blødning kan stamme i skjeden, livmorhalsen eller livmoren.

Unormal eller uventet blødning fra skjeden som oppstår utenfor normal menstruasjonssyklus eller forårsaker ekstreme symptomer når du har mensen kan være forårsaket av en rekke unormale sykdommer, inkludert hormonelle ubalanser, infeksjon, komplikasjoner i svangerskapet, malignitet, traumer, og visse medisiner. Imidlertid, er mange underliggende årsaker til unormal blødning, slik som tørrhet vaginal og cervikal dysplasi, er veldig behandles hvis raskt diagnostisert og behandlet.

Behandling av vaginal blødning varierer, og er skreddersydd for det enkelte tilfellet den underliggende årsak, alvorligheten av symptomene, og tilstedeværelsen av noen komplikasjoner.

Lær mer om vaginal blødning ›

Blødning etter sex

Blødning etter sex er en sykdom der det er noen form for lys til alvorlig blødning fra skjeden etter vaginal samleie. Blødning etter kjønn, også kjent som blødning etter samleie, kan skyldes en rekke sykdommer eller sykdommer som omfatter:

  • Unormal vekst (for eksempel polypper eller fibroider) i livmorhalsen, eller i livmoren

  • Unormale celler av cervix (muligens forstadier celler)

  • Infeksjon eller betennelse i skjeden, livmoren eller livmorhalsen

  • Malignitet (kreft)

  • Trauma til vagina eller cervix

Blødning etter sex er ikke normalt. Men mange underliggende årsaker til blødning etter sex, som tørrhet i skjeden og celleforandringer, er veldig behandles hvis raskt diagnostisert og behandlet. Behandling av blødning etter at sex varierer, og er skreddersydd for det enkelte tilfellet den underliggende årsak, alvorligheten av symptomene, og tilstedeværelsen av noen komplikasjoner.

Lær mer om livmorhalskreft ›