Ocomes

Sunne vaner kan forsinke diabetes 10 år

Sunne vaner og vekttap kan forsinke diabetes i 10 år i høyrisiko mennesker, har en ny studie funnet. Den nye studien var en oppfølging. Den første studien inkluderte 3234 overvektige mennesker. Blodsukkeret var høyere enn normalt, men ikke så høy som i diabetes. De ble delt tilfeldig inn i grupper. Én gruppe tok diabetes narkotika metformin. En annen fikk placebopiller. Den tredje gruppen fikk coaching på kosthold, trening og vekttap. Den tredje gruppen hadde de laveste diabetes priser etter et gjennomsnitt på tre år. Da fikk alle tilgang til coaching på kosthold, trening og vekttap. Personene i studien ble fulgt i 10 år. I den tid, forskjeller mellom gruppene ble redusert. Men samlet gruppen først tildelt til kosthold og mosjon hadde en 34% lavere risiko for diabetes. Metformingruppen hadde en 18% lavere risiko. Forskerne sier at gruppen som fikk coaching forsinket diabetes ved ca fire år og metformingruppen med om lag to år. Tidsskriftet Lancet publiserte studien. The New York Times News Service skrev om den 29. oktober.

Hva er legens reaksjon?

Hvis du noen gang har kjent noen som hadde helseproblemer forårsaket av diabetes, kan du sannsynligvis forstå viktigheten av å forebygge sykdommen. Skade på øyne, nyrer og nerver og andre organer forårsaker enorme lidelser. Og disse sykdommene ofte svarer dårlig på behandling.

Stram kontroll av blodsukker kan redusere frekvensen av slike helseproblemer. Men stram kontroll krever hyppige tester og behandlinger som mange finner vanskelig. Og du også kan senke blodsukkeret for mye. Dette kan føre til kvalme, svimmelhet, besvimelse eller selv beslag. Og mange mennesker utvikler disse helseproblemene til tross for streng kontroll.

Av disse grunner bør forebygge diabetes være en prioritet. Viktig forskning i løpet av det siste tiåret har studert hvordan man skal forebygge diabetes blant de med høy risiko. Studier har fokusert på virkningen av å gjøre sunne livsstilsendringer og tar diabetes medisiner.

I en fersk studie, folk med høy risiko for type 2-diabetes (type knyttet til fedme ) senket sin risiko for å utvikle diabetes med 58% i løpet av 3 år. De gjorde dette ved å gjøre endringer i livsstil, som for eksempel å miste vekt og trene. Blant dem som tok en diabetesmedisin (kalt metformin), falt risikoen med 31%.

Det er gode nyheter, men hva om den langsiktige? En nylig publisert studie fulgte mer enn 2700 forsøkspersoner fra den opprinnelige studien for totalt 10 år. Livsstilsendringer ble oppfordret for dem alle. Bare en tredel av dem tok metformin. Her er hva som skjedde:

 • Folk fikk ikke miste mye vekt, men holdt den av. Den gjennomsnittlige person mistet om lag 4 ½ pounds.

 • Frekvensen av nye diabetestilfeller ble redusert med 34% blant de som har gjort endringer i livsstil.

 • Frekvensen av nye diabetestilfeller ble redusert med 18% blant de som tar metformin.

 • Den faktiske frekvensen av nydiagnostiserte diabetes falt fra 11 tilfeller per 100 personer per år til fem eller seks tilfeller per 100 personer per år.

Dette er imponerende resultater. Ikke bare var frekvensen av nye diabetestilfeller markert redusert, men denne reduksjonen ble opprettholdt i 10 år. Det er sannsynlig at folk også hadde færre helseproblemer forårsaket av diabetes og levde lenger. Men denne studien var ikke designet for å evaluere disse andre utfall.

Hvilke endringer kan jeg gjøre nå?

Kjenne til faktorer som øker risikoen for diabetes. I denne nye forskningen, ble forsøkspersonene anses som høy-risiko på grunn av:

 • En høy body mass index (BMI)

 • En mildt høyt blodsukker nivå mens fasting

 • En unormal glukose toleranse test (en høyt blodsukker to timer etter å ha drukket en søtet drikke).

Andre faktorer som øker risikoen inkluderer:

 • Familiehistorie med diabetes

 • Å ha diabetes under svangerskapet

 • Overflødig kroppsfett rundt midjen

 • Mangel på mosjon

Noen av disse risikofaktorer kan bli endret. Som nevnt i denne nye studien, ble en endring i kosthold og beskjedne vekttap knyttet til mye lavere forekomst av diabetes. Folk i denne siste studien ble oppfordret til å miste 7% av kroppsvekten. De ble oppfordret til å trene, med moderat intensitet i minst 2 ½ timer hver uke. En slik øvelse kan omfatte:

 • Rask gange (for eksempel 100 skritt per minutt eller et tempo på fire miles per time)

 • Hagearbeid eller annet hagearbeid

 • Husarbeid

 • Dancing

Det kan bidra til å få en skritteller. Disse lavkost gadgets telle antall skritt du tar. Overvåke utviklingen i løpet av en rask spasertur for å se hvor mange skritt du tar hver minutt.

Denne nye forskningen viser også at inntak av metformin kan redusere sjansene du vil utvikle diabetes hvis du er høy risiko for sykdommen. Andre diabetes medisiner kan også redusere risikoen for diabetes blant de med høy risiko. Disse stoffene omfatter rosiglitazon (Avandia) og pioglitazon (Actos). Men de kan gi flere bivirkninger. Snakk med legen din om risikoen og fordelene av disse medisinene.

Hva kan jeg forvente å se mot fremtiden?

Gitt den nåværende epidemien av fedme, kan du forvente nye tilfeller av type 2 diabetes til å øke dramatisk i nær fremtid. Som et resultat, vil finne måter å forebygge denne sykdommen bare blitt viktigere. Du kommer sannsynligvis til å høre mer om programmer som er laget for å hjelpe de med høy risiko opprettholde nyttige endringer i livsstil. Fremtidig forskning kan også identifisere andre legemidler som bidrar til å beskytte mot sykdommen.