Ocomes

Sugar rolle i diabetes

Diabetes mellitus er en vanlig lidelse som er merket ved økning av blodsukkeret. Diabetes utvikler oftest fordi bukspyttkjertelen er skadet og er ute av stand til å produsere nok insulin (type 1 diabetes) eller fordi kroppens vev blir resistente mot insulin, som krever mer insulin enn bukspyttkjertelen kan produsere for å holde blodsukkeret normalt (type 2 diabetes).

Selv om de fleste pasienter med type 1 diabetes utvikle denne sykdommen i barndommen eller tidlig voksen alder, og flertallet av pasienter med type 2 diabetes er godt inn i voksenlivet når de utvikler sykdommen, vilkårene juvenile-onset diabetes (for type 1) og voksen- onset diabetes (for type 2) har falt i unåde - enten typen kan oppstå i alle aldre. I tillegg til vilkårene insulinavhengig og ikke-insulinavhengig har også blitt pensjonert. Selv om insulinbehandling er en typisk tilnærming til type 1 diabetes, enten type sykdom kan (eller kanskje ikke) krever insulinbehandling.

De vanligste komplikasjoner av diabetes inkluderer øyenskade, nervesykdom og problemer med nyrefunksjonen, selv om andre problemer - blant annet hjerteinfarkt, hjerneslag, ledd-og senesykdommer og infeksjoner - kan forekomme med økt frekvens. Medisinsk behandling ofte kan forsinke utviklingen av komplikasjoner eller hindre dem helt. Gitt hvor vanlig diabetes er og hvor mange problemer kan utvikles som et resultat, kunne en klarere forståelse av årsaken føre til effektivt middel for forebygging.

Årsaken til diabetes

Årsaken til diabetes i et individ vanligvis er ukjent, selv om det er en rekke teorier. Pågående forskning forsøker å få en bedre forståelse av hvordan denne sykdommen utvikler seg. Godt kjente risikofaktorer inkluderer:

  • Arvelighet

  • Fedme

  • Medisiner

  • Virusinfeksjon (sannsynligvis sjeldent)

I de senere årene, regelmessig inntak av matvarer med et høyt "glykemisk indeks" - de som er bedre i stand enn andre til å øke blodsukkeret raskt etter å ha blitt spist - har blitt identifisert som en mulig risikofaktor for en person å utvikle diabetes. Men mange mennesker spiser disse matvarene, og aldri utvikle sykdommen. I tillegg kan næringsmidler med høy glykemisk indeks (i stand til å øke et blod sukker over to timer) har lignende sukkerinnhold som matvarer med lav indeks. Dette er fortsatt et område med aktiv etterforskning, herunder muligheten at å opprettholde en diett med lav glykemisk indeks kan redusere risikoen for diabetes, særlig blant personer med en familie historie av sykdommen.

Sukker og diabetes: avskaffe myten

En person med diabetes er generelt anbefalt å unngå matvarer med et høyt sukkerinnhold og for å opprettholde en diett og medisinering tidsplan som opprettholder et så normalt blodsukker som mulig. Bedre blodsukkerkontroll kan redusere sjansene for at visse komplikasjoner av sykdommen vil utvikle seg. Men nettopp fordi sykdommen er preget av en forhøyet blodsukker og fordi senke blodsukkeret er et viktig mål for terapi, ikke en diett høy-sukker ikke føre til sykdom. En forhøyet blodsukker er et resultat av å ha diabetes, ikke årsaken.

Forutsatt en forhøyet blodsukker er årsaken til diabetes er som å anta at hoste er årsaken til lungebetennelse. Og ikke bare sukker i seg selv ikke forårsaker diabetes, er det ingen overbevisende bevis for at sukker som forårsaker andre problemer som det har fått skylden for, for eksempel hyperaktivitet. Mange medisinske myter utvikle langs disse linjene.

Avskaffe denne myten om sukker kan korrigere antagelsen mange mennesker har om utviklingen av diabetes - at mennesker med denne sykdommen har brakt det på seg selv ved å spise feil type mat. Selv om det er sant at det å unngå fedme kan redusere sjansene for å utvikle type 2 diabetes, kan bestemte typer mat du spiser spiller liten eller ingen kjente rolle. Og ikke alle personer med diabetes er overvektige - det er en annen myte. For disse pasientene, arvelighet og kanskje andre uoppdagede faktorer er viktigere.

Den nederste linjen

I de senere årene har forskere funnet ut at trening, vekttap og medisinering behandling for mild økning i blodsukkeret (noen ganger kalt "pre-diabetes") kan forsinke utbruddet av type 2 diabetes. Dessverre er annet enn utøve og opprettholde en optimal kroppsvekt, er det ingen pålitelig måte å forebygge diabetes. Forskning er i gang for å identifisere genetiske, immun, kosttilskudd eller andre miljøfaktorer som bidrar til sykdomsutvikling i håp om å forebygge sykdom, spesielt hos personer med høy risiko.. Men, for nå, forestillingen om at en diett høy-sukker fører til diabetes er en medisinsk myte som demonstrerer hvordan effekten av en sykdom kan være feil for sin sak.