Ocomes

Studier favoriserer behandle svangerskapsdiabetes

Behandling selv milde svangerskapsdiabetes kan hjelpe mor og baby, har en studie funnet. Denne formen for diabetes oppstår under svangerskapet. Vanligvis går det bort etterpå. Studien så på 958 kvinner med milde tilfeller av sykdommen. De ble randomisert til å motta behandling eller ikke. Behandling inkludert råd om kosthold for å kontrollere blodsukkeret. Et lite antall kvinner trengte insulin, også. De behandlede kvinner fikk et gjennomsnitt på 5 pounds mindre enn de andre. De var bare halvparten så stor sjanse for å få barn større enn 9 pounds. Færre av dem trengte et keisersnitt. De var også mindre sannsynlighet for å utvikle svangerskapsforgiftning, en farlig sykdom. Studien dukket opp i New England Journal of Medicine. The Associated Press skrev om den 1. oktober.

Hva er legens reaksjon?

Det er vanlig å høre nyheter om bemerkelsesverdig små babyer født tidlig. Men du hører ikke på langt nær så mye om bemerkelsesverdig store babyer.

Forrige uke ble en kvinne i Indonesia fødte en baby som veide 19.2 pounds. Det er mer enn dobbelt så stort som en gjennomsnittlig nyfødt. Men det gjorde han ikke bryte verdensrekorden av 23 pounds. Det ble satt mer enn 100 år siden.

Det du kanskje har savnet i nyhetene om denne store babyen var at hans mor hadde diabetes. Hvorfor denne saken? Det har lenge vært kjent at kvinner med diabetes har en tendens til å levere større babyer. Store babyer er ofte sunt. Men jo større den baby, jo høyere frekvensen av problemene under levering. Disse inkluderer nerveskader og brudd. Det er også risiko for mor når barnet er uvanlig stor. Disse inkluderer høyere forekomst av keisersnitt og høyt blodtrykk.

Diabetes som utvikler seg under svangerskapet kalles svangerskapsdiabetes. Behandlingen kan redusere sannsynligheten for å ha en unormalt stor baby. Men i noen kvinner blodsukkeret er bare litt høy. For dem, resultatet av behandlingen er usikker. En ny studie tar sikte på å avklare om mild svangerskapsdiabetes bør behandles.

Forskere publisert sine resultater i New England Journal of Medicine. Studien inkluderte 958 kvinner med mild svangerskapsdiabetes. De ble randomisert i to grupper. Den ene gruppen fikk behandling for svangerskapsdiabetes og den andre gjorde ikke.

Resultatene viste at behandling hjalp. Kvinner i behandlingsgruppen var signifikant mindre sannsynlighet for å:

  • Krev et keisersnitt

  • Levere en stor baby

  • Har et problem under fødselen der barnets skulder blir sittende fast i mors bekken

  • Utvikle høyt blodtrykk eller svangerskapsforgiftning - Svangerskapsforgiftning er en alvorlig helseproblem som utvikler seg i løpet noen svangerskap. Tegn er plutselig høyt blodtrykk, væskeansamling, protein i urinen og noen ganger beslag.

Det er viktig å ha sterke bevis for å støtte behandling av svangerskapsdiabetes. Uten bevis, vet vi ikke om behandlingen kan føre til mer skade enn godt. Disse funnene bør få behandling av mild svangerskapsdiabetes enda mer vanlig enn det allerede er. Og som kan redusere problemer de sykdomsårsaker. Det kan til og med forbedre den langsiktige helsen til barn født av kvinner med svangerskapsdiabetes.

Hvilke endringer kan jeg gjøre nå?

Du kan ikke stole på symptomer for å vite om du har svangerskapsdiabetes. De fleste kvinner med denne sykdommen har ingen symptomer. Hvis du er gravid, snakk med din fødselslege om rutinemessig screening tester. Testene inkluderer en serie av blodsukkermålinger før og etter du drikke sukkerholdig drikke.

Hvis resultatene avdekker høye blodsukkernivåer, ikke overse dem. Som vist i denne nye studien, bør selv litt høye nivåer rask behandling. Dette inkluderer endringer i kostholdet, kontroll av vektøkning og, om nødvendig, insulinbehandling. Fedme eller for mye vektøkning under svangerskapet kan øke risikoen for å utvikle svangerskapsdiabetes. Råd om vektøkning har variert gjennom årene. Men eksperter nå foreslår at den ideelle mengden av vektøkning under svangerskapet er mellom 25 og 35 pounds. Mindre vektøkning anbefales hvis du er overvektig eller overvektig før svangerskapet.

Hvis du er overvektig eller overvektig, og planlegger å bli gravid, kan det være nyttig å møte med en ernæringsfysiolog. Sammen, kan du utvikle en spiseplan for å hjelpe deg å unngå for mye vektøkning.

Får regelmessig mosjon før og under svangerskapet kan hjelpe deg å nå dine mål vekten, inkludert lavere vektøkning. Snakk med legen din om hvordan du trygt kan trene mens gravid.

Hva kan jeg forvente å se mot fremtiden?

Du kan forvente å høre mer i fremtiden om problemene som tas opp av denne nye forskningen. De omfatter:

  • Hvordan definere svangerskapsdiabetes - Foreløpig er det ingen enkel måte å teste for svangerskapsdiabetes. Leger har heller ikke enige om hva blodsukkeret definerer sykdommen.

  • Hvordan best å behandle det - Noen leger foretrekker mer aggressiv behandling (for eksempel insulin) for å holde blodsukkeret normalt. Andre kan stole på å kontrollere hva du spiser til mild økning i blodsukkeret.

  • Hvordan behandling kan forbedre barnets helse lenge etter levering - Vi kan lære at å behandle svangerskapsdiabetes har langsiktige helsemessige fordeler for barnet.

Gitt den epidemi av fedme i dette landet, er frekvensen av svangerskapsdiabetes trolig øke. Det gjør det enda mer viktig at vi finner ut hvordan man best kan oppdage og behandle det.