Ocomes

Å leve med diabetes

Administrerende type 2 diabetes

Hvis du har hatt diabetes for en stund, vet du at den dag-til-dag ledelse av sykdommen er avgjørende for helsen. Lær mer måter å holde seg motivert ›

Kliniske komplikasjoner av diabetes

Kliniske komplikasjoner forbundet med diabetes kan omfatte følgende:

 • hjerte-og karsykdommer
  Kardiovaskulær sykdom, i mange tilfeller, er forårsaket av aterosklerose - en overskytende oppbygning av plaque på innerveggen av et stort blodkar, noe som begrenser strømningen av blod. Hjertesykdom er den ledende årsak til diabetes-relaterte dødsfall. Hjertesykdom og hjerneslag er to til fire ganger mer vanlig hos personer med diabetes.

 • hypertensjon
  Høyt blodtrykk rammer 73 prosent av personer med diabetes.

 • tannsykdom
  Periodontitt (tannkjøtt) sykdom forekommer hyppigere hos personer med diabetes.

 • retinopati eller glaukom (øyesykdom eller blindhet)
  Blindhet på grunn av diabetisk retinopati er en viktigere årsak til synshemming i yngre elle mennesker enn i eldre-onset mennesker. Hanner med yngre-utbruddet diabetes generelt utvikle retinopati raskere enn kvinner med yngre-angrep diabetes. Diabetes er den ledende årsak til blindhet blant voksne i alderen 20-74.

Lær mer om kliniske komplikasjoner av diabetes ›

Real-life måter å håndtere diabetes

Det er én ting å vite hva du bør gjøre for å forebygge eller kontrollere diabetes. Det er en annen ting å faktisk gjøre det. For personer med sykdommen, for ofte livet synes å komme i veien for sunn mat, fysisk aktivitet, glukose testing, medisiner regimer og alle de anbefalte legebesøk.

Dersom administrerende diabetes virker som en fulltidsjobb, husk det er en oppgave som ikke kan tas lett på. Diabetes er den femte største dødsårsaken av sykdom i Europa. Uten skikkelig selvledelse, fører det ofte til alvorlige komplikasjoner, som for eksempel hjertesykdom, slag, høyt blodtrykk, blindhet, nyresykdom og underekstremitetsamputasjon, for å nevne noen.

Lær mer realistiske måter å håndtere diabetes ›