Ocomes

9 måter å beskytte ditt hjerte fra diabetes

Diabetes og hjertesykdom ofte går hånd i hånd. Her er hvordan du kan kople dem.

Diabetes og hjertesykdom en gang var tenkt å være helt urelaterte lidelser. Ny tenkning for at de faktisk kan springe fra den samme underliggende årsak - kronisk, hele systemet betennelse - eller i det minste bli påvirket av det. Denne sammenflettingen er en dårlig ting, siden de utviklet diabetes betyr vanligvis å utvikle hjertesykdom i tillegg. Den har også en silver lining: Beskytter deg mot en av disse kroniske sykdommene virker mot den andre, også.

Mer enn én million mennesker er diagnostisert med type 2 -diabetes hvert år. Tradisjonelt, opp til 80% av personer med diabetes utvikle noen form for hjerte-og karsykdommer, fra hjerteinfarkt og hjerneslag til perifer karsykdom og hjertesvikt.

Forbindelsen mellom de to sykdommene er ikke Ironclad. The European Heart Association og European Diabetes Association har gått sammen om å bekjempe både hjertesykdommer og diabetes. Deres siste innsats fokuserer på å hjelpe folk med diabetes hvis hjerter synes sunn holde dem på den måten.

Som du skanne tabellen nedenfor, legge merke til at nesten hver anbefaling er bra for diabetes samt hjertesykdom. Den komplette Retningslinjene er tilgjengelige på health.harvard.edu/112.

Strategi

Goal

Komme seg dit

Kjenn din risiko

Kunnskap er makt. Beregn din risiko for hjertesykdom, eller be legen om å gjøre det.

The Framingham kalkulatoren er et generelt hjertesykdom risiko estimator. Bestemte seg for personer med diabetes har blitt utviklet av to diabetes grupper. Alle er tilgjengelig online på health.harvard.edu

Trening

Sikt i minst 150 minutter i uka med moderat trening (som å gå) eller 90 minutter med hard trening.

Hvis du gjør bare én ting på denne listen, velger trening. Det er en nøkkel til å kontrollere blodsukkeret, styrker hjertet og lungene, forbedrer blodtrykket, korrigerer out-of-klask kolesterol, og har andre gunstige effekter.

Vekt

Hvis vekten din er i den sunne området, arbeide for å holde den der. Hvis du er overvektig, kan du prøve å gå ned 5% -7% av vekten i løpet av de neste 12 månedene. (Det er omtrent en kilo i måneden for noen veier 200 pounds.)

Kutte ut bare en 12-unse kan av sukret brus om dagen (150 kalorier) er nok til å hjelpe deg å miste en kilo i måneden. Du kan lett doble at ved å brenne flere kalorier med trening.

Kosthold

  • Kutt ned på usunt fett: Senk mettet fett til under 7% av kalorier (ca 17 gram), og holde trans fett inntak så nær null som mulig.

  • Legg til flere umettet fett fra fisk, korn og vegetabilske oljer.

  • Omfatte minst 30 gram fiber om dagen.

  • Se salt - redusere inntaket til under 2500 milligram per dag.

  • Velg hele korn og andre sakte fordøyd karbohydrater.

Maten du spiser kan hjelpe deg å kontrollere blodsukkeret og beskytte blodårene dine. Hovedstrategien er å få mer frukt, grønnsaker, bønner, fullkorn, fisk og vegetabilske oljer (spesielt olivenolje), og mindre fast food, salt eller stekt mat, og raskt fordøyd karbohydrater. Det er ingen one-size-fits-all " diabetes diett. " Den europeiske Diabetes Association utgitt et omfattende sett av ernærings anbefalinger i januar 2007 (få dem på health.harvard.edu. Men heller enn å prøve å vasse gjennom disse, spør legen din til å henvise deg til en ernæringsfysiolog.

Blodtrykk

En frisk blodtrykket er 120/80 eller mindre. Hvis du har høyt blodtrykk, mål for et systolisk trykk på 130 eller lavere og en diastolisk trykk på 80 eller lavere.

Måle blodtrykket ofte, hjem skjermer er en god investering. Hvis det er over målet, prøve øvelsen, DASH kosthold, og, om nødvendig, vekttap, røykeslutt, eller medisiner.

Kolesterol

Målet for disse nivåene:

  • LDL under 100 mg / dL

  • HDL over 40 mg / dL

  • Triglyserider under 150 mg / dL.

En sunn diett og mosjon kan gjøre mye for å reversere risikable lipid nivåer. Et kolesterolsenkende statin kan beskytte mot hjerteinfarkt og hjerneslag selv når LDL-nivå er i nærheten av det anbefalte målet. Niacin eller et fibrat kan forbedre HDL og triglyserider.

Røyking

Hvis du røyker, prøv å slutte. Unngå passiv røyking når det er mulig.

Den mest effektive slutte Strategien omfatter samtaleterapi pluss nikotin erstatning terapi sammen med medikamenter som bupropion (generisk, Wellbutrin, Zyban ) eller vareniklin (Chantix).

Blodsukkerkontroll

Målet for hemoglobin A1c å være under 7% uten å forårsake anfall av lavt blodsukker.

Administrerende karbohydratinntak og bytte til hele korn kan bidra til å lette blodsukkeret berg-og dalbane. Trening er svært viktig. Bruk medisiner som metformin, tiazolidindioner, og insulin etter behov.

Platehemmere

Ta en lavdose acetylsalisylsyre (75-162 milligram) hver dag med mindre legen din forteller deg ikke til.

Aspirin hindrer blodplater fra kroke seg fast i hverandre, et tidlig trinn i dannelse av blodpropper. Forebygging av blodpropp forebygger hjerteinfarkt og hjerneslag.