Ocomes

Diagnostiske prosedyrer for allergi

Diagnostiske tester for allergi kan omfatte noen / alle av følgende:

 • Neseflekker
  Neseflekker er tester utført for å kontrollere mengden av eosinofile i nesen. Eosinofile er en type hvite blodlegemer som øker i antall i løpet av en allergisk reaksjon.

 • Blodprøver
  Blodprøver for allergi måle IgE (immunoglobin E) antistoffer mot spesifikke allergener i blodet. Den blodprøve mest brukte kalles RAST (radioallergosorbent test). Blodprøver kan brukes når huden tester ikke kan utføres. Som med hud testing, er det viktig å huske at en positiv blodprøve betyr ikke alltid at du er allergisk mot det allergenet.

 • Challenge test
  En test under oppsyn av en allergolog som forvalter en svært liten mengde av et allergen som inhaleres eller tas oralt.

 • Skin tester
  Huden test er en svært nøyaktig test som måler nivået av IgE-antistoffer i respons til visse allergener eller utløser. Ved hjelp av små mengder av oppløsning som inneholder forskjellige allergener, vil legen enten injiseres under huden eller anvende allergener med en liten ripe. En reaksjon vil vises som et lite rødt område. En reaksjon på hudtest betyr ikke alltid at du er allergisk mot allergenet som forårsaket reaksjonen. Dette vil bli bestemt av din lege.

  Skin testing er vanligvis ikke utføres på barn som har hatt en alvorlig livstruende reaksjon på et allergen eller har alvorlig tørr hud ( eksem ).