Ocomes

Allergi medisiner og vaksiner for eldre voksne

Eldre voksne står overfor flere risikoer enn unge voksne når de tar medisiner. Noen av disse risikoene er rett og slett fordi mange eldre voksne har flere kroniske sykdommer og ta ulike medisiner for hver. Tar flere medisiner-både reseptbelagte og over-the-counter (OTC)-øker risikoen for at medisiner vil samhandle på en måte som fører til problemer. Huske når du skal ta flere medisiner også kan være en utfordring. Andre risikoer er på grunn av endringer i måten kroppen behandler medisiner.

Allergi medisiner

Allergi medisiner doser kan måtte senkes for eldre voksne.

Antihistaminer

Antihistaminer som forårsaker tretthet kan føre til forvirring hos eldre voksne. Disse medikamentene kan gjøre dem mer sannsynlig å falle og skade seg selv. Nyere antihistaminer ikke forårsake døsighet. Disse medikamentene er bedre valg for eldre voksne. Antihistaminer generelt også kan forårsake urinveisproblemer hos eldre menn med benign prostatahyperplasi.

Decongestants

Pseudoefedrin er den eneste OTC oral decongestant tilgjengelig. Den selges alene eller i kombinasjon med et antihistamin. Pseudoefedrin kan føre til rask hjerterytme, uregelmessig hjerterytme, og økt blodtrykk. Personer med høyt blodtrykk eller hjertesykdom bør være forsiktig når du bruker den.

Vaksinasjoner

Mange eldre voksne ikke får sine anbefalte skudd. Disse vaksiner, derimot, er like viktig for eldre som barndommen vaksinasjoner er for barn. Immunsystemet langsomt avtar i styrke når du blir eldre. Det er derfor du bør sørge for at bildene dine er oppdatert.

Hvis du har en kronisk helse sykdom eller en sykdom som påvirker immunsystemet ditt, kan det hende du trenger å følge en annen vaksinasjon. Sjekk med helsepersonell for å se hvilke bilder du trenger.

Lungebetennelse vaksine

Eldre voksne bør få en lungebetennelse skutt i en alder av 65 år. Hvis du hadde en før fylte 65 år, bør du få en andre sjanse fem til ti år etter den første skudd.

Influensa-vaksine

Den nye 2011 CDC influensa vaksine anbefaling er at alle seks måneder eller eldre bør få en influensa vaksine hvert år.

Stivkrampe, difteri og kikhoste

Som du alder, noen av den beskyttelsen som tilbys av barndommen vaksinasjoner begynner å minke. Dette gjør deg mer mottakelig for sykdom. Foreløpig nesten alle mennesker innlagt på sykehus på grunn av stivkrampe er eldre voksne. Hvis du er eldre enn 65, bør du få en booster for difteri og stivkrampe hvert 10. år. Hvis du er yngre enn 65, får en stivkrampe-difteri-pertussis booster en gang og en stivkrampe-difteri booster hvert 10. år etterpå.

Kikhoste, også kjent som kikhoste, er en svært smittsom luftveissykdom som er svært farlig for spedbarn og barn. Det kan være dødelig for små spedbarn. Voksne kan også få sykdommen, men symptomene er vanligvis mer mild. Dette er grunnen til at det er svært viktig at voksne også få vaksinert mot kikhoste, spesielt familier og omsorgspersoner av nye spedbarn.

Den Tdap vaksinen, som beskytter mot stivkrampe, difteri og kikhoste, har en ny 2011 anbefaling om at alle voksne bør få minst én dose i løpet av livet. Voksne over 65 år som forventer å være rundt spedbarn bør også få vaksinen, uansett om de allerede har mottatt den Td (stivkrampe og difteri) booster.

Polio

Du bør få en polio booster hvis du er rundt barn som fikk en levende poliovaksine. Dette vil eliminere muligheten for å utvikle polio selv. Dette er ikke lenger et problem i Europa, fordi den levende poliovaksine er blitt avviklet. Barn i dette landet får nå inaktivert poliovirus (IPV) vaksine. Hvis du reiser til områder av verden hvor polio fremdeles oppstår, og du er uvaksinert, ufullstendig vaksinert, eller ikke vet din vaksinasjonsstatus, bør du få den IPV vaksine. To doser IPV er gitt med intervaller på fire til åtte uker. En tredje dose gis seks til tolv måneder etter den andre dosen.

Varicella (vannkopper og helvetesild)

Med unntak for gravide, bør alle voksne få to doser av varicella vaksine hvis de ikke tidligere har blitt vaksinert eller hatt vannkopper i det siste, eller er født i USA etter 1980.

Folk som er eldre enn 60 bør vurdere å få helvetesild vaksine. Helvetesild er en sykdom forårsaket av varicella-zoster-virus, det samme virus som forårsaker vannkopper. Etter et angrep av vannkopper, ligger viruset latent i visse nervevev. Som mennesker alder, kan viruset dukke opp igjen som helvetesild. Helvetesild rammer om lag én million mennesker hvert år. Det ser ut som klynger av blemmer, som utvikler seg på en side av kroppen. Den blemmer kan føre til store smerter som kan vare i uker, måneder eller år etter at viruset dukker opp igjen. Vaksinen reduserer risikoen for helvetesild med 51 prosent og reduserer alvorligheten av sykdommen med 67 prosent.