Ocomes

Alkoholmisbruk

Alkoholmisbruk fakta

Alkoholmisbruk er et mønster av overdreven drikking som fører til uønskede helse-og sosiale konsekvenser for den som drikker. Lær mer ›

Forstå alkoholens virkninger

Hvis du forstår hvordan alkohol kan påvirke deg, kan det hjelpe deg til å drikke ansvarlig.

Følgende faktorer påvirker hvordan folk reagerer på alkohol, ifølge National Institutes of Health og European Medical Association.

Omfanget av alkoholens effekt på sentralnervesystemet, avhenger av hvor mye som er i blodet ditt, og hvor mye blod du har. Dette er fordi alkohol er distribuert gjennom kroppen ved vannet i blodet, ifølge National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA). Jo mer vann i blodet, jo mer utvannet alkohol vil være.

Lær mer om effektene av alkoholmisbruk ›

Sosial drikking vs Problem drikking

Noen mennesker kan drikke brennevin i timevis og holde seg edru, mens andre blir beruset etter bare én drink. Så hvordan kan du vite om du eller noen andre er et problem som drikker?

"Hvis en person drikker flere ganger og drikking fører til personlige, faglige eller familieproblemer, de kan ha sykdommen alkoholisme," sier Hamilton Beazley, Ph.D., en psykolog og tidligere president i National Council on alkoholisme og narkotikaavhengighet Inc. "Når alkoholikere drikker, de kan ikke alltid forutse hvor mye de vil drikke, da de vil stoppe, eller hva de vil gjøre mens du drikker. Og det er vanlig for alkoholikere å nekte de negative effektene av å drikke eller at de selv har en problem. "

Lær mer om sosial drikking ›

Hvordan å kutte ned på drikking

Det kan være lurt å kutte ned på drikkingen din av mange grunner. Dessverre har de beste intensjoner ikke nødvendigvis gjør en innsats enklere.

Hvis du skal drikke alkohol, bør du bruke den klokt og i moderate mengder. Og hvis du er en av de 10 til 15 prosent av befolkningen med alkoholisme i familien din, bør du være forsiktig med å drikke for mye eller for ofte, eller ikke å drikke i det hele tatt.

Mens alkohol kan være avslappende og hyggelig i små doser, drikker er det ikke ufarlig rekreasjon. Stoffet skal behandles med hensyn.

Det hjelper å forstå hvorfor og når du drikker hvis du kommer til å lykkes med å redusere mengden alkohol du inntar. Dine svar på følgende spørsmål, kan bidra til å bringe dine motiver for å drikke i fokus.

Lær mer om alkoholmisbruk ›

Farene ved overstadig drikking

Altfor mange unge mennesker deltar i en farlig praksis som kalles overstadig drikking. Det betyr drikking til beruselse. Det er definert som å ha fem eller flere drinker på rad for menn. For kvinner er det fire-pluss drinker på rad.

Ifølge en undersøkelse utført av US Department of Education, 44 prosent av amerikanske studenter er binge drinkers.

"For disse elevene, er rus hovedmålet. Og med rus kan komme mange andre farer, inkludert svimmelhet, tap av koordinasjon, diaré, oppkast, manglende dømmekraft, eller til og med alkoholforgiftning", sier Don Timm II, MD, en nødsituasjon medisin lege i Dallas.

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er overstadig drikking knyttet til utilsiktede skader. Disse inkluderer motorkjøretøyer krasjer, faller, brannskader, drukning og nedkjøling. Drap, selvmord, barnemishandling, vold i hjemmet, hypertensjon, hjerteinfarkt, gastritt, pankreatitt, seksuelt overførbare infeksjoner, hjernehinnebetennelse, og dårlig kontroll av diabetes også er et resultat av overstadig drikking.

Lær mer om overstadig drikking ›

Alternativer til alkoholikere anonyme

Selv om Anonyme Alkoholikere og andre avholdenhet-baserte 12-trinns program er den primære form for behandling for alkoholisme i Europa, mange mennesker er ute av stand til å feste med dem og gå tilbake til avhengighet av alkohol.

I dag finnes det alternativer til 12-trinns program. Noen behandlingsprogrammer lære problem drinkers å redusere drikkingen, en tilnærming som appellerer til folk som ellers kanskje ikke søker behandling. Disse programmene er basert på troen på at mennesker kan endre sine drikkeatferd.

For å være vellykket på moderasjon eller avholdenhet krever innsats og en forpliktelse til å endre. Du bør ta hensyn til alvorlighetsgraden av alkoholproblem og eventuelle medisinske, psykologiske eller andre sykdommer som ville bli gjort verre ved å drikke, selv i moderate mengder. Hvis du er usikker på det beste programmet for deg, spør legen din eller et rusmisbruk rådgiveren for å få råd.

Lær mer om Anonyme Alkoholikere ›