Ocomes

Acne og rollen av kosthold

Den typiske tenår spiser junk food, holder opp sent og hater å stå opp tidlig om morgenen. Disse foreldre hodepine synes å være utviklingsmessig programmert overgangsriter. Men for så mange som 85 prosent av ungdom, er den mest plagsomme kjennetegn på å være en tenåring akne. Med blemmer kommer oppriktige anbefalinger for å unngå fet mat, sjokolade og andre stifter av en tenåring kosthold. Er det noen sammenheng mellom å spise visse matvarer og utvikle acne, eller representerer denne en annen medisinsk myte?

Gitt andelen berørte tenåringer, har svaret kraftige implikasjoner. Men, som med de fleste ting, det er ingen enkel en-til-en årsakssammenheng. Faktisk nåværende forståelse av akne antyder at maten har ingen rolle i å utløse sykdommen i første omgang, eller i å gjøre akne verre når tilstede. Likevel har vi alle hørt gang på gang at hvis barna rett og slett unngått hurtigmat ledd sine hudproblemer ville være over.

Hva som forårsaker akne?

Akne er antatt å utvikle seg i teens på grunn av en kombinasjon av normal hud funksjoner og hormonelle endringer i ungdomsårene som påvirker huden. I de fleste deler av kroppen, hårsekkene utvikle sammen med talgkjertler (som produserer talg, et fettrikt belegg som beskytter og smører hårsekkene). Kanskje på grunn av hormonelle endringer, har tenåringer økt sebum, samt økt tykkelse og redusert Shedding av det øverste laget av huden nær hårsekkene. Disse faktorer fører til plugging av porene. Bakterier som er ofte til stede, og vanligvis forårsaker ingen problemer nå vokser i stort antall bak blokkeringen, som fører til betennelse og kviser.

Hvorfor noen mennesker har betydelige problemer med akne og andre ikke er ikke kjent. En teori tilsier at det primære problemet er overfølsomhet av talgkjertlene til androgener (hormoner relatert til testosteron som produseres i binyrene hos både menn og kvinner). Fet kosmetikk, skrubbing, høy luftfuktighet og sterk svette kan alle forverre akne. En rekke behandlinger er tilgjengelig, inkludert aktuell eller oral retinoider (derivater av vitamin A), benzoyl peroxide eller aktuell eller oral antibiotika.

Hvorfor denne myten fortsetter

Hvorfor denne misforståelsen om effekten av diett på acne vedvare? Ideen om at et problem er innenfor vår kontroll (for eksempel relatert til kosthold) heller enn utenfor vår kontroll (som kan være tilfelle for en arvelig sykdom) og at et naturlig middel kan være vaksinen er absolutt tiltalende og kan påvirke tilnærmingen mange tar for å behandle problemet, selv i fravær av bevis som støtter at tilnærmingen.

En annen grunn til slike myter vedvarer er en forvirring mellom "foreningen" og "årsak" - bare fordi tenåringer har en tendens til å spise junk food og har en tendens til å utvikle akne, betyr det ikke at man får den andre. Likevel er vi ofte gjør feil antagelser om årsakssammenheng fordi foreningen virker så sterk eller logisk.

I tillegg er det en intuitiv logikken til oppfatningen at spise fet mat fører til fet hud og akne. Og redusere ens junk matinntak å kontrollere akne tilbyr mange flere helsemessige fordeler - for mange foreldre, og med en dårlig unnskyldning for å redusere barnas junk food inntak er bedre enn ingen i det hele tatt! Selv om det er mange grunner til å oppmuntre til en balansert, sunt kosthold, unngå og forbedre acne er ikke blant dem.

Som tilfellet er for mange forutsetninger vi gjør om helse, hva synes å være logisk og intuitiv ikke alltid vise seg å være sant. Kan ta forkaster slike medisinske myter århundrer - dårlige nyheter for tenåringer harangued om sine dietter. Men heldigvis, er nondietary behandling av akne ofte effektive - evaluering av en lege, noen ganger inkludert vurdering av en hudlege, er den beste måten å gjøre et valg blant alternativer for behandling betydelig akne, spesielt hvis over-the-counter behandlinger er ikke effektive.

Foreldre og barn trenger fakta, ikke myter, for å gjøre de beste valgene. Og foreldre vil bare nødt til å finne andre måter å fremme et sunnere kosthold for sine tenåringer.