Ocomes

Veiing av fordeler og risiko ved alkohol

Lett til moderat bruk av alkohol kan redusere risikoen for hjertesykdom og andre kardiovaskulære sykdommer, ifølge nyere studier. På den annen side er det bevis knytter alkohol og brystkreft.

For mange mennesker, har beslutningen om å drikke alkohol aldri vært mer komplisert.

Følgende fakta kan hjelpe deg å avgjøre om du skal drikke eller ikke. Under gjennomgangen av denne artikkelen, husk at hvis du ikke allerede drikker, bør du ikke begynne å drikke for de små helsemessige fordeler at alkohol kan ha råd til.

Greit i moderate mengder

Bevis for at moderat drikking-definert som ikke mer enn én drink om dagen for ikke-gravide kvinner og alle personer eldre enn 65, og to drinker per dag for yngre menn kan ha koronar fordeler fortsetter å vokse. (En standard drikke er 12 gram av øl, 4 til 5 gram av vin eller en til 1-1/2 gram av brennevin.)

Alkohol bidrar til det kardiovaskulære systemet ved å øke nivåer av HDL ("gode") kolesterol, noe som i sin tur bidrar til å rense tilstoppede arterier ved å fjerne plaque fra blodårene. Alkohol gjør også blodet mindre klebrig og mindre sannsynlighet for å levre seg. Flere studier tyder på at i pre-og postmenopausale kvinner, kan lett til moderat alkoholforbruk øker østrogen i blodet, og dette kan bidra til å beskytte mot hjertesykdom.

De fleste koronar fordeler kommer fra alkohol i seg selv, forskere tror. I tillegg kan spesifikke antioksidanter som finnes i rødvin gi ytterligere beskyttelse.

Alkohol og vekt

Alkohol kan pakke på ekstra pounds i visse mennesker. En studie i Archives of Internal Medicine 2010 antyder at normalvektige kvinner som drikker med måte har en lavere risiko for fedme og ser ut til å få mindre vekt enn de som avstår. Det er 7 kalorier per gram i alkohol, og som oversetter til mellom 100 og 150 kalorier for alkohol i en typisk øl, vin eller brennevin.

Alkohol og hjernefunksjon

Noen forskere mener at moderat drikking kan beskytte blodkar i hjernen på en lignende måte til hvordan det beskytter blodårer i hjertet mot hjertesykdom. En studie fra 2009 fant at moderat drikking (8-14 drinker per uke) hos eldre var assosiert med en betydelig redusert risiko for demens sammenlignet med avholdsfolk. Viktigere er imidlertid at eldre personer som allerede hadde en viss grad av kognitiv svikt, og som brukte et beløp av alkohol, hadde betydelig raskere hastighet på ytterligere nedgang.

Risky i overkant

Selv om nyheten om alkoholens fordelene er spennende, er nedsiden av drikking også godt dokumentert. For friske mennesker med kroniske sykdommer, eller risikofaktorer for fysiske eller psykiske problemer, risikoen ser ut til å være størst med tung drikking. (Heavy drikking er definert som å ha mer enn to drinker om dagen over en lengre periode hvis du er en mann yngre enn 65, eller mer enn én drink om dagen hvis du er en kvinne, eller en mann 65 år eller eldre.) Være Sørg for å vurdere risiko:

 • Kronisk tung drikking kan føre til potensielt dødelige sykdommer, inkludert skader på hjernen, hjertet eller leveren, høyt blodtrykk, diabetes, hjerneslag, alkoholavhengighet, og kronisk depresjon. Kvinner har en høyere risiko for å utvikle problemer fra å drikke, fordi alkohol i en kvinnes blodet når vanligvis et høyere nivå enn i en manns, selv når begge drikker samme mengde.

 • Kronisk tung drikking øker risikoen for osteoporose. Dette gjelder spesielt for unge kvinner, hvis bein er fortsatt utvikling. Kronisk tung alkoholbruk i voksen alder kan skade beinhelse.

 • Tung drikking er assosiert med farlige atferd, som røyking og drikking under kjøring.

 • Å drikke selv en liten mengde alkohol mens de er gravide kan føre til læring og atferdsvansker, og fødselsskader, inkludert mental retardasjon. Ikke drikk mens du er gravid.

 • Alkohol er forbundet med økt risiko for noen kreftformer, inkludert de i lunge, lever, bryst, hals, munn, strupehode-og spiserøret.

 • Mer enn 150 reseptbelagte og over-the-counter medisiner samhandle negativt med alkohol. Det er viktig å være nøye hensyn til potensialet for en alkohol-medisinering interaksjon. For eksempel tre eller flere alkohol drikker mens du tar paracetamol (Paracet og funnet i andre medisiner) kan øke risikoen for leverskade eller produsere akutt leversvikt.

 • Tunge alkohol er kjent for å påvirke hukommelsen, og kan øke risikoen for Alzheimers sykdom. Denne risikoen er høyere hos kvinner, fordi de er mer sårbare enn menn til hjerneskade fra alkoholbruk. Selv om studier har vist en sammenheng mellom visse modifiserbare livsstilsfaktorer som for eksempel å avstå fra bruk av alkohol og en redusert risiko for Alzheimers sykdom, National Institutes of Health sier at forskerne fortsatt er usikker på om disse faktorene kan faktisk forebygge sykdommen.

Veie risikoen

Vil drikking gjør deg mer godt enn skade? For å avgjøre, vurdere disse faktorene:

 • The National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA) advarer om at de fysiske endringene knyttet til aldring kan gjøre eldre mennesker føler effekten av å drikke etter bare små mengder alkohol. I tillegg har mange eldre mennesker tar medisiner som kan samhandle med alkohol eller har sykdommer som kan gjøres verre av alkohol. Niaaa råder eldre menn og kvinner til å begrense seg til én drink per dag.

 • Familien din historie. Du kan dra nytte av den beskyttende effekten av alkohol hvis medlemmer av din nærmeste familie har hatt hjertesykdom. Men avholdenhet kan være det beste valget hvis det er en familiehistorie med kreft eller alkoholisme.

 • Personlig historie. Unngå alkohol hvis du har misbrukt narkotika eller alkohol før, er gravid eller prøver å bli gravid. Leger bruker ofte et enkelt spørreskjema for å hjelpe skjermen pasienter for alkoholmisbruk. Kalt CAGE, er det en fire-spørsmålet test som tar omtrent et minutt å fullføre. Spørsmålene er: Har du prøvd å kutte ned på drikkingen din? Har du blitt irritert eller provosert av andres kritisere din drikking? Har du følt skyldig om drikkingen din? Har du brukt alkohol til jevn nerver eller å redusere effektene av en bakrus (en eye-opener)? (CAGE refererer til spørsmål 'hovedtema:. Kutt ned, Irritert, Guilty, Eye-opener) En score på to "ja" svar vanligvis indikerer et problem med alkohol, men selv en "ja" svar kan være nok til å utløse en diskusjon med legen din.

 • Helse sykdommer som høyt blodtrykk, hjertesykdommer, leversykdom, magesår, osteoporose, acid reflux sykdom eller søvnforstyrrelser kan gjøres verre av alkohol.

 • Tar foreskrevet medisiner. Mange medisiner samhandle med alkohol. Disse interaksjonene kan resultere i økt risiko for sykdom, skade og død. Eksempler er sovepiller, antihistaminer, antidepressiva, anti-angst narkotika, noen smertestillende tabletter og medisiner for diabetes, høyt blodtrykk og hjertesykdom. Hvis du tar foreskrevne medisiner, snakk med din lege eller apotek om hvordan de kan samhandle med alkohol.

 • Studier har vist en sammenheng mellom mengden alkohol kvinner drikker og deres opplevelser av seksuell trakassering og dating vold, ifølge niaaa.

 • Andre risikofaktorer. Snakk med legen din for å størrelse opp de samlede risiko og bestemme hvordan du bruker alkohol vil påvirke deg over tid.