Ocomes

Tetthet i brystet

Hva er tetthet i brystet?

Tetthet i brystet inneholder noen form for smerte eller ubehag som oppstår mellom øvre buk-området og nedre nakke. Tetthet i brystet kan oppstå i alle aldersgrupper eller befolkningen og kan også beskrives som brystsmerter, trykk for brystet, eller en følelse av svie eller fylde i brystet.

Tetthet i brystet kan være en alvorlig, livstruende symptom og er en typisk symptom på et hjerteinfarkt og andre typer hjerte og hjerte-og karsykdommer. Tetthet i brystet kan også være på grunn av et bredt utvalg av andre sykdommer, forstyrrelser og sykdommer. For eksempel kan i brystet resultere fra en relativt mild til moderat sykdom som er relativt lett å behandle, slik som drikker for mye kaffe, svis dårlig fordøyelse, hyperventilering, eller en angst angrep.

Tetthet i brystet kan også være et symptom på en sykdom i magetarmkanalen, slik som sure oppstøt og GERD. Alvorlige luftveissykdommer som kan føre til en følelse av tetthet i brystet eller smerter inkluderer pneumothorax, akutt bronkitt, bronkiolitt, astma, kronisk obstruktiv lungesykdom ( KOLS ), lungeemboli, og lungeødem. Hos barn er tetthet i brystet vanligvis ikke forårsaket av et hjerteinfarkt, og er mer vanlig forårsaket av slike sykdommer som astma eller costochondritis grunn av betennelse i leddene i brystkasse.

Avhengig av årsaken, kan tetthet i brystet utvikle plutselig og forsvinner raskt, for eksempel i løpet av hyperventilering eller når de puster inn veldig kald luft. En intens følelse av trykk i brystet som oppstår i en plutselig, alvorlig episode kan skyldes et hjerteinfarkt eller lungeemboli. Kronisk og pågående tetthet i brystet kan skyldes KOLS eller lungekreft.

Oppsøk øyeblikkelig medisinsk hjelp (ringe 911) hvis du, eller noen du er med, har uforklarlige tetthet i brystet eller en knusende følelse i brystet, hvis smertene stråler ut mot skulderbladene, kjeve eller venstre arm, eller hvis du har puste pust, svetting, eller tetthet i brystet i ro. I tillegg plutselig tetthet i brystet med kortpustethet etter en lang periode uten aktivitet, som for eksempel langvarig sengeleie, kan være et tegn på en lungeemboli og er en livstruende nødsituasjon.

SYMPTOMER

Hvilke andre symptomer kan oppstå med tetthet i brystet?

Tetthet i brystet ofte forekommer i forbindelse med andre symptomer, som varierer avhengig av den underliggende sykdom, forstyrrelse eller sykdom. For eksempel, hvis tetthet i brystet er relatert til en infeksjon, kan det hende du har en feber og smerter i kroppen. Smerte kan reise fra nakke, rygg, og magen området til brystet.... Les mer om tetthet i brystet symptomer

ÅRSAKER

Hva er årsaken til tetthet i brystet?

Bryst tetthet er forårsaket av en rekke av mild til alvorlig forstyrrelser, sykdommer og sykdommer. Tetthet i brystet kan skyldes infeksjon, hjerteinfarkt, betennelser, trauma, ondartet sykdom, og andre unormale prosesser. Mens noen tilfeller av bryst tetthet er på grunn av problemer med hjertet, kan brystet tetthet også være på grunn av luftveissykdommer, fordøyelsesbesvær, angstlidelser, eller et trukket muskel eller sene. Hos barn er tetthet i brystet vanligvis ikke forårsaket av et hjerteinfarkt, men kan være forårsaket av astma eller betennelse i leddene i brystkasse.... Les mer om tetthet i brystet årsaker