Ocomes

Obstruktiv gulsott

Hva er obstruktiv gulsott?

Obstruktiv gulsott er en sykdom hvor det er blokkering av strømmen av galle ut av leveren. Dette resulterer i en overflyt av galle og dets biprodukter inn i blodet, og galle utskillelse fra kroppen er ufullstendig. Bile inneholder mange biprodukter, hvorav den ene er bilirubin, et pigment avledet fra døde røde blodlegemer. Bilirubin er gul, og dette gir den karakteristiske gule utseendet til gulsott i huden, øynene og slimhinner. Symptomer på obstruktiv gulsott inkluderer gule øyne og hud, magesmerter og feber.

Fordøyelsesproblemer spotlight

Enhver type hindring som blokkerer strømmen av gallen fra leveren kan føre til obstruktiv gulsott. Vanligst, gallestein skape blokkeringen. Andre årsaker til obstruksjon inkluderer betennelse, svulster, traumer, kreft i bukspyttkjertelen, innsnevring av gallegangene, og strukturelle abnormiteter tilstede ved fødselen.

Tegn og symptomer på obstruktiv gulsott variere avhengig av fullstendigheten av blokkeringen, og sykdomsforløpet varierer mellom individer. Noen mennesker med obstruktiv gulsott har ingen symptomer i utgangspunktet, men hvis sykdommen vedvarer, kan det hende de har sterke magesmerter, feber, kvalme og oppkast. Fullstendig blokkering kan også forekomme, noe som medfører risiko for infeksjon som fører til leveren og galleblæren skade. Heldigvis er i de fleste tilfeller, obstruktiv gulsott kan behandles med intravenøse væsker, antibiotika og kirurgisk fjerning av hindringen.

Ubehandlet, obstruktiv gulsott kan føre til alvorlig infeksjon som sprer seg til andre deler av kroppen. Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp (ringe 911) for alvorlige symptomer som høy feber (høyere enn 101 grader Fahrenheit), alvorlige magesmerter, oppblåst mage og kvalme med eller uten oppkast.

Oppsøk øyeblikkelig medisinsk behandling hvis du blir behandlet for obstruktiv gulsott, men milde symptomene kommer tilbake eller er vedvarende.

SYMPTOMER

Hva er symptomene på obstruktiv gulsott?

Obstruktiv gulsott kan føre til mange forskjellige typer symptomer, som varierer i intensitet blant personer.... Les mer om obstruktiv gulsott symptomer

ÅRSAKER

Hva er årsaken til obstruktiv gulsott?

Obstruktiv gulsott er en sykdom hvor det er en blokkering av strømmen av galle ut av leveren. Dette resulterer i en overflyt av galle og dets biprodukter inn i blodet, og galle utskillelse fra kroppen er ufullstendig. Bilirubin, en komponent av galle, er gul, noe som gir den karakteristiske gule utseendet til gulsott i huden, øynene og slimhinner.... Les mer om obstruktiv gulsott årsaker

BEHANDLINGER

Hvordan er obstruktiv gulsott behandlet?

Din helsepersonell kan utvikle en behandlingsplan skreddersydd til dine behov. Det er viktig å nettopp følge behandlingen plan for obstruktiv gulsott å bidra til å redusere symptomene og redusere sjansen for dine symptomer tilbakevendende over tid.... Les mer om obstruktiv gulsott behandlinger

Flere artikler