Ocomes

Noen frykter forsikring fornektelse enn gener

Legene tror at genet informasjon kan en dag bedre behandlinger. Men noen mennesker er redd for å få genetiske tester, melder New York Times den 24 februar. De er redd for at resultatene kan bli brukt mot dem av forsikringsselskaper. Det er lite som tyder på at dette har skjedd, sa Times. Et lovforslag i Kongressen ville forby selskaper å nekte dekning eller heve renten basert på en persons gener. Huset vedtok lovforslaget i fjor. Det er å vente på handling i Senatet.

Hva er legens reaksjon?

Stjernene justert på huset mitt forrige helg og jeg fikk en sjanse til å lese denne artikkelen fra søndag New York Times. Artikkelen deler historier om flere personer som valgte ikke å ha genetiske tester eller ikke å rapportere resultatene til sine leger. Grunnen? De var redde for at de kunne miste eller ikke være i stand til å få forsikring.

Pasienter forklarte deres frykt om å bli testet for ting som kjører i sine familier. De sykdommer inkludert blodpropp, brystkreft og lungesykdom.

Noen bestemte seg for å ha radikal kirurgi som kanskje ikke har vært nødvendig. Noen har betalt for testing av egen lomme. De ikke fortelle sine leger når resultatene viste en genetisk risiko for sykdom.

Mange av personene i artikkelen brukes genetisk informasjon for å ta beslutninger uten legens råd. De var ikke alle dårlige beslutninger. En legens råd kunne ha gjort en forskjell, though. I noen tilfeller kan en lege har gitt tilgang til viktige studier og eksperimentelle narkotika.

Som leger, ser vi et stort potensial i human genetikk. Genetisk informasjon vil hjelpe oss å behandle pasienter med de mest aktuelle medisiner, forutsi sykdom, og gi virkelig individuell omsorg. Likevel vil dette ikke fungere med mindre pasienter stoler systemet nok til å tillate testing. Folk trenger å være sikker på at dette mest personlige opplysninger vil bli behandlet privat - b etween pasienter og leger.

Staten der jeg bor har flere lover som forbyr diskriminering i sysselsetting og utlån på grunnlag av genetiske tester. Staten forbyr også kansellering eller nekte å fornye en medisinsk politikk på bakgrunn av genetisk informasjon. I 2007 vedtok den amerikanske hus et nasjonalt lovforslag som forbyr diskriminering på grunn av gener. Det har ennå ikke passert Senatet. Informasjon om din egen stat kan bli funnet på www.genome.gov.

Hvilke endringer kan jeg gjøre nå?

Kjenn din familie medisinsk historie. Dette er sykdommer og sykdommer som kjører i familier, fra leddgikt til prostatakreft. Snakk med legen din om din familiehistorie.

Hvis legen bringer opp genetisk testing, være klar over at det ikke er en nødsituasjon. Be om å få se en genetisk veileder. Denne rådgiveren har trening som kan hjelpe deg å ta den beste avgjørelsen for deg selv. Sørg for å lære (før testing):

  • Hva test innebærer

  • Hva resultatet bety for deg og din familie

  • Hvilke lover som gjelder i hjemstaten om beskyttelse av denne informasjonen

Legen din kan anbefale genetisk veiledning før du unnfange et barn. Noen tester er anbefalt for alle kvinner som planlegger en graviditet. Andre, for eksempel tester for sigdcelle anemi eller Tay Sachs, er vanligvis reservert for folk med høyere risiko. Hvis du allerede er gravid, så kan være kortere for å samle denne informasjonen.

Hvis du har betalt av egen lomme for testing eller hvis du vet om en genetisk sykdom, oppfordrer jeg deg til å fortelle legen din. Snakk med ham eller henne om hvordan du best kan håndtere denne kunnskapen. Vi kan hjelpe, veilede og behandle folk best når vi har full informasjon.

Hva kan jeg forvente å se mot fremtiden?

I løpet av de neste årene, kan vi forvente mer nyttige genetiske tester. Noen vil være lik det vi har nå. Disse testene hjelpe folk vurdere sin risiko for visse sykdommer.

Andre nye tester vil hjelpe leger vet om enkelte medisiner vil fungere for deg, basert på kroppens genetiske makeup. Jeg tror dette har et enormt potensial. Det er spennende å tenke på virkelig skreddersydd helsevesenet.

Fra den sosiale og politiske ståsted, håper jeg at vi ser en klar melding om at det ikke er akseptabelt å diskriminere noen basert på gener. Jeg tror at regningen i Kongressen ser ut som en utmerket begynnelse. Hvis dette problemet er viktig for deg og din familie, oppfordrer jeg deg til å ta deg tid til å skrive, ringe eller sende e-post din senator om det.