Ocomes

Magesmerter

Hva er magesmerter?

Magesmerter er noe smerte eller ubehag som oppstår mellom nedre bryst og lyske. Ofte referert til som "buk" buken består av mange organer, inkludert mage, tarmer, lever, galleblære, bukspyttkjertel, spiserøret, og mange blodkar. Magesmerter kan generaliseres, forekommer over hele magen, eller det kan være til stede i et lite område av magen.

Abdominal smerte er et symptom på en rekke forskjellige milde til alvorlige sykdommer, forstyrrelser og sykdommer, så som fordøyelsesbesvær, stress, infeksjon, gallestein, inflammasjon, intestinal obstruksjon, magesår, og kreft. Magesmerter kan også forekomme som en bivirkning av medisiner.

Avhengig av årsaken, kan magesmerter vare en kort stund, for eksempel når det oppstår fra dårlig grunn til å spise rik mat. Magesmerter kan også vare i en lengre periode, for eksempel når det er på grunn av kronisk pankreatitt, magekreft, eller gastroøsofageal reflukssykdom ( GERD ). Langvarig magesmerter kan være kontinuerlig eller oppstå sporadisk.

Magesmerter kan beskrives som mild til alvorlig, akutt, pågående, eller krampe-aktig. Mens de fleste vil oppleve mage smerte i livet, er det sjelden forårsaket av en alvorlig medisinsk problem.

Men magesmerter som er forbundet med blodig oppkast, blodig avføring, svimmelhet, oppblåst mage, besvimelse, kortpustethet, eller gulfarging av huden ( gulsott kan) være et tegn på en alvorlig, potensielt livstruende sykdom og bør umiddelbart evaluert i en nødsituasjon setting. Hvis magesmerter er vedvarende eller fører deg bekymring, ta kontakt med en medisinsk faglig.

SYMPTOMER

Hvilke andre symptomer kan oppstå med magesmerter?

Abdominal smerte kan følge andre symptomer, avhengig av den underliggende sykdom, forstyrrelse eller sykdom. Symptomer som ofte påvirker fordøyelseskanalen kan også involvere andre systemer i kroppen.... Les mer om abdominal smerte symptomer

ÅRSAKER

Hva er årsaken til magesmerter?

Magesmerter kan være fra infeksjon, malignitet, betennelser, traumer, obstruksjon, og andre unormale prosesser. Relativt milde sykdommer som fordøyelsesbesvær og stresset kan føre til magesmerter. Noen ganger barn sier de har vondt i magen fordi de prøver å unngå en stressende eller skremmende situasjon som, prøver å gå glipp av skolen for å unngå problemer med jevnaldrende eller venner. Men det er alltid viktig å vurdere og utelukke andre årsaker.... Les mer om abdominal smerte årsaker

Flere artikler