Ocomes

Lungekreft

Hva er lungekreft?

Lungekreft er en vanlig kreft i luftveiene som oppstår når det er en ukontrollert vekst av unormale celler i luftveiene i lungene. Lungekreft er den dødeligste kreft hos både menn og kvinner, ifølge National Institutes of Health (Kilde: NIH ).

Kvinner som aldri har røkt kan være mer utsatt for lungekreft enn menn som aldri har røykt. Faktisk 47% av tilfellene av lungekreft hos kvinner, og én av fem kvinner med lungekreft har aldri røykt. I kontrast, har bare én av ti menn med lungekreft aldri røkt, ifølge National Lung Cancer Partnership (Kilde: NLCP ).

Normalt vil cellene i lungen som er gammel eller skadet stanse å dele seg og dø. Disse cellene er blitt erstattet med friske unge celler. Lungekreft oppstår når gamle eller ødelagte celler fortsette å dele seg og formere seg ukontrollert. Disse unormale cellene etter hvert utvikle seg til en ondartet masse av vev (tumor) og fortrenge og ødelegge friske celler i lungene.

Hvis venstre ubehandlet, lungekreft celler fortsette å formere seg og spre seg til andre deler av kroppen-en prosess som kalles metastasering. Som kreft utvikler seg, griper den med vitale prosesser og funksjoner i lungene og andre organer der det har spredd seg.

Lungekreft fører ofte til livstruende komplikasjoner og er dødelig i de fleste tilfeller. Søker regelmessig medisinsk pleie har de beste sjansene til å oppdage lungekreft i sin tidligste, mest kureres scenen. Hvis du har lungekreft, etter behandling plan kan bidra til å redusere risikoen for noen komplikasjoner av lungekreft. Lungekreft er en svært forebygges kreft fordi flertallet av tilfellene er forårsaket av røyking. Røykeslutt reduserer risikoen for lungekreft. Diagnostisering lungekreft i sitt tidligste stadium gir det beste håpet for vellykket behandling og en kur.

SYMPTOMER

Hva er symptomene på lungekreft?

Lungekreft gir ofte ingen symptomer i de tidligste stadier, når det er mest behandles. Symptomer kan ikke forekomme i et tiår eller mer etter lungekreft har utviklet. Når symptomer oppstår, de indikerer ofte at lungekreft har kommet til et avansert, mindre kureres scenen.... Les mer om lungekreft symptomer

ÅRSAKER

Hva forårsaker lungekreft?

Lungekreft er en svært forebygges formen for kreft, de fleste av tilfellene er forårsaket av røyking. Eksponering for røyk skader cellene på lungene. Over tid vil disse unormale cellene formere seg og danne ondartede svulster, som fortrenger og ødelegger friske celler.... Les mer om lungekreft årsaker

BEHANDLINGER

Hvordan er lungekreft behandlet?

Behandling av lungekreft begynner med å søke regelmessig medisinsk pleie hele livet. Regelmessig medisinsk behandling gjør at helsepersonell til beste vurdere symptomer som kronisk hoste, og risikoen for å utvikle lungekreft, og straks bestille diagnostisk testing. Disse tiltakene i stor grad øke sjansene for å oppdage lungekreft i sin tidligste, mest kureres scenen.... Les mer om lunge kreft behandlinger

Flere artikler