Ocomes

Finnes det en kur for diabetes?

Hva som forårsaker diabetes?

Forskerne vet ikke nøyaktig hva som forårsaker diabetes. De tror at type 1 diabetes er en sykdom der immunforsvaret angriper dine egne celler som om de var fremmede inntrengere. Dette kalles en autoimmun sykdom. I type 1 diabetes, angriper immunsystemet bukspyttkjertelen celler og ødelegger deres evne til å lage insulin. De fleste forskere mener at en miljøfaktor, for eksempel et virus, utløser denne prosessen i kroppen din. Dine gener spiller en rolle også. Enkelte mennesker er mer utsatt for å utvikle diabetes.

På samme måte trenger helseeksperter ikke fullt ut forstår hva som forårsaker type 2 diabetes. De vet at det er nært knyttet til fedme og det har en tendens til å kjøre i familier. Type 2 diabetes er den vanligste typen diabetes, men du kan hindre den i mange tilfeller. Hvis du har type 2 diabetes, kan du være i stand til å reversere eller kontrollere høyt blodsukker gjennom kosthold og mosjon. Men, vil du alltid ha diabetes, og du vil alltid trenger å administrere det å forebygge alvorlige helseproblemer.

Finnes det en kur for diabetes?

Både type 1 og type 2 diabetes er kronisk, livslang sykdom. For tiden er det ingen permanent kur for begge typer. Men det er håp i forskning på en kur og i forebygging. Selv om du ikke kan forebygge type 1 diabetes, kan du være i stand til å forebygge type 2 diabetes. Opprettholde en sunn vekt, spise et sunt kosthold, og trene regelmessig er alle måter du kan hjelpe forebygge type 2 diabetes.

The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) rapporterer at diabetes påvirker 25,8 millioner mennesker i Europa (Kilde: CDC ). Fordi det er en så stor helseproblem, det er mye forskning å se på hvordan å kurere diabetes. Forskning fokuserer på den autoimmune prosessen i type 1 diabetes, genetiske faktorer, og hvordan du kan lage nye bukspyttkjertelen celler.

Hva er dagens forskning?

Forskere gjennomfører cutting-edge forskning på å finne en kur. Aktuell forskning omfatter:

  • Kunstig bukspyttkjertel. Dette delvis automatisert system bruker en kontinuerlig glukose skjerm og en insulinpumpe å levere insulindoser basert på blodsukkermålinger. En datamaskin koordinerer skjermen og pumpen. En dag, håper forskerne å utvikle et helautomatisk system som ville fungere akkurat som bukspyttkjertelen.

  • Genetisk manipulering, eller transformere celler som vanligvis ikke gjør insulin inn i de som gjør

  • Holme celle transplantasjon. Holmen celler er klynger av celler i bukspyttkjertelen. Innenfor klyngene er beta-cellene som gjør insulin. Holme celle transplantasjon tar celler fra et organ donor og setter dem i bukspyttkjertelen.

  • Pankreastransplantasjon tar en hel bukspyttkjertel fra et organ donor eller en del av en bukspyttkjertelen fra en levende person, og setter den i kroppen din.

  • Tilbakestilling av immunsystemet ved å inaktivere det og transplantere nye immunsystem celler

  • Stamceller å regenerere cellene som gjør insulin

  • Vaksiner for å hindre immunforsvaret fra å angripe cellene som gjør insulin

Mens disse terapi er i begynnelsen stadier av forskning og utvikling, i fremtiden kan de fungere som stepping steiner langs stien for å hjelpe mennesker med type 1 diabetes.

Type 2 diabetes er unik fordi kroppen din blir resistent mot effekten av insulin. Forskere trenger å fullt ut forstå insulinresistens før disse metodene kan hjelpe med type 2 diabetes.