Ocomes

Føtalt alkoholsyndrom

Hva er føtalt alkoholsyndrom (FAS)?

Et spedbarn født av en mor som drikker alkohol under svangerskapet kan ha problemer med i en gruppe lidelser som kalles føtale alkoholspekterforstyrrelser (FASDs). FASDs inkluderer følgende:

 • Føtalt alkoholsyndrom (FAS). Disse er de mest alvorlige effekter som kan oppstå når en kvinne drikker under svangerskapet, og inkluderer fosterdød. Spedbarn født med FAS har unormale ansiktstrekk og vekst og sentralnervesystemet (CNS) problemer, inkludert mental retardasjon.

 • Alkoholrelaterte nevrologiske lidelse (Arnd). Barn med Arnd kan ikke ha full FAS men har læring og atferdsproblemer på grunn av prenatal eksponering for alkohol. Disse problemene kan omfatte matematikkvansker, nedsatt hukommelse eller oppmerksomhet, impulskontroll og / eller dom problemer og dårlige skoleprestasjoner.

 • Alkoholrelaterte fødselsskader (ARBD). Fødselsskader knyttet til prenatal alkohol eksponering kan inkludere abnormiteter i hjertet, nyrer, bein, og / eller hørsel.

Det finnes ingen kur for FASDs, men barn som er diagnostisert tidlig og motta nødvendige fysiske og pedagogiske tiltak, særlig de i en stabil og pleie hjemme, er mer sannsynlig å ha bedre resultater enn de som ikke er det.

Hva er årsaken til føtalt alkoholsyndrom og andre føtale alkoholspekterforstyrrelser?

Mange legemidler kan passere fra morens blodstrømmen gjennom morkaken til fosteret. Alkohol er ikke noe unntak. Alkohol brytes ned saktere i den umodne kroppen til fosteret enn i en voksen kropp. Dette kan føre til at alkoholnivået vil holde seg høy og bo i barnets kropp lenger.

Hele bildet av FAS oppstår vanligvis i babyer født til alkohol mødre, eller for dem som drikker regelmessig eller binge-drink. Det er imidlertid ikke mengden av alkohol trygge. Selv lett eller moderat drikking kan påvirke fosteret.

Hvorfor er fetal alkohol spektrum lidelser en bekymring?

Alkoholbruk i svangerskapet har betydelige effekter på fosteret og barnet. Avhengighet og avhengighet til alkohol hos mor også føre til at fosteret å bli avhengige. Ved fødselen, fortsetter babyens avhengighet av alkohol. Men siden alkoholen ikke lenger er tilgjengelig, blir barnets sentralnervesystemet over stimulert, som forårsaker abstinenssymptomer. Alkohol tilbaketrekning kan begynne i løpet av noen få timer etter fødselen, og symptomene kan vare i opptil 18 måneder.

I tillegg til de akutte effektene av tilbaketrekning, babyer ofte lider de teratogene (forårsaker fysiske abnormiteter) virkningene av alkohol. Spesifikke misdannelser i hode og ansikt, hjertefeil, og mental retardasjon er sett med føtalt alkoholsyndrom (FAS).

Hva er symptomene på føtale alkoholspekterforstyrrelser?

Ifølge CDC kan følgende karakteristika eller atferd forekommer i barn med FASDs:

 • Liten for gestasjonsalder eller liten vekst sammenlignet med sine jevnaldrende

 • Ansikts abnormiteter som små øyne og tynn munn

 • Dårlig fysisk koordinasjon

 • Hyperaktiv atferd

 • Lærevansker

 • Utviklingshemming (for eksempel tale og språk forsinkelser)

 • Psykisk utviklingshemning eller lav IQ

 • Problemer med dagliglivets

 • Dårlig resonnement og dom ferdigheter

 • Søvn og suger problemer i barndom

Langsiktige problemer hos barn med FASDs kan omfatte psykiske problemer, gjengen og kriminell atferd, arbeidsledighet, og ufullstendig utdanning.

Symptomene på FASDs kan ligne på andre medisinske sykdommer eller problemer. Oppsøke lege for en diagnose.

Hvordan er fetal alkohol spektrum lidelser diagnostisert?

Oftest er FASDs diagnostisert basert på morens historie og utseendet på baby, basert på en fysisk undersøkelse av en lege.

Behandling for føtale alkoholspekterforstyrrelser

FDA har utpekt spesifikke legemidler for behandling av symptomer på tilbaketrekning fra alkohol i babyer. Men det er ingen behandling for livslang fødselsskader og retardasjon. Babyer og barn med alkoholrelaterte skader trenger ofte utviklings oppfølging og eventuelt langvarig behandling og omsorg.

Forebygging av føtalt alkoholsyndrom

Fetal alkohol spektrum lidelser er 100 prosent forebygges. Dette forutsetter imidlertid at en mor slutte å bruke alkohol før du blir gravid. Fordi ingen mengde alkohol er påvist sikker, bør kvinner slutte å drikke umiddelbart hvis graviditet er mistenkt.