Ocomes

Vender opp til alkohol på arbeidsplassen

Alkoholisme ofte kalles en familiesykdom fordi det påvirker både personen med alkoholisme og hans eller hennes familie. Men det er også en arbeidsplass sykdom.

"Sjansen er, uansett hvor du er ansatt, det er et problem," sier Carol Falkowski, direktør for forskningskommunikasjon for dette firmaet i Center City, Minnesota Mer enn tre fjerdedeler av amerikanske voksne med alkoholproblemer har jobber.

Kostbart og farlig

Ansatte som er avhengige av alkohol har dobbelt helsekostnader for den gjennomsnittlige arbeideren. De er mer sannsynlig å stjele fra sine arbeidsgivere. De er mer sannsynlig å bli involvert i ulykker på arbeidsplassen og er fem ganger mer sannsynlig at filen arbeiderens erstatningskrav.

I tillegg kan arbeidstakere som drikker på jobb eller tungt etter jobb å ta sjanser som kan påvirke sikkerhet, produktivitet, og moralen til kollegaer.

Symptomer på jobben

Hyppig fravær, spesielt på mandager, er ett tegn på alkoholproblemer på jobben. Tilbakevendlateness på en dag er en annen. Andre tegn er dårlig kvalitet på arbeid, flere feil i dommen, dårlig konsentrasjon, og tapte tidsfrister.

Skritt å ta

Når møtt med å jobbe med noen som drikker for mye, mange mennesker velger å gjøre ingenting.

Å ignorere problemet gjør ikke den personen noe bra, sier Falkowski. Folk som er avhengige av alkohol får sjelden hjelp på egenhånd. De er mer sannsynlig å få behandling når presset av familiemedlemmer, domstolene, eller deres sjefer.

Med dette i tankene, bør du vurdere å ta disse trinnene:

  • Snakk med den personen i bedriften tildelt til å håndtere problemer som dette. Det kan være noen med din ansatt assistanse program eller en medisinsk person.

  • Snakk med din kollega når han eller hun er edru. Uttrykk din bekymring på en omsorgsfull måte. Pass på å bruke "I" uttrykk, for eksempel "jeg tror", "jeg føler" og "Jeg er bekymret." Fokus på problematferd, og det er effekt på personens egen karriere.

"Ikke forsinkelse," sier Falkowski. "Jo før du tar initiativet, jo raskere personen kan få hjelp og begynne å jobbe opp til sitt potensial."